Ви тут:

Підтримка Луганщини міжнародними донорами, допомога військовим, підготовка до зими, – підсумки тижня від Артем Лисогор

05-10-2024
Категорія: 

Попри бойові дії, керівництво області залучає підтримку від міжнародних фондів. 

Так, голова Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор у Києві зустрівся з керівником проєкту USAID «Економічна підтримка України» Тімоті Мадіганом, який запевнив, що уряд США через агентство USAID продовжить програму з допомоги Луганщині.

Також очільник Луганщини долучився до низки важливих міжнародних зустрічей у столиці. 

«З Мартіном Гаррісом, Надзвичайним і Повноважним Послом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні, та Мартіном Обергом, Надзвичайним і Повноважним Послом Швеції в Україні, представниками програми #Polaris. Обговорювали результати попередньої співпраці та визначили актуальні напрями співробітництва з Луганською областю, яка особливо потребує підтримки в умовах війни та подальшого відновлення», – повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор під час щотижневого брифінгу.

Підтримка земляків та воїнів, що захищають нашу країну – найголовніше завдання обласної влади. На минулому тижні передано 20 комплектів РЕБ, які вже прямують на фронт. 

Йде підготовка до зимового періоду, який може виявитись дуже важким в умовах браку електроенергії. Громадам Луганщини надали 149 генераторів, які живитимуть релоковані соціальні об’єкти і хаби в разі тривалого знеструмлення.

Також Артем Лисогор нагадав про відзначення Дня Захисників та Захисниць України. Так, на Алеї Захисників Луганщини очільник області разом з бійцями висадив дерева та нагородив їх Знаками пошани «Захиснику Луганщини». 

Зустрівся з оборонцями Луганщини з числа 3-ї окремої штурмової бригади, яким також вручив обласні нагороди.

З нагоди свята Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Олексій Смирнов передав обласні відзнаки військовослужбовцям 53-ї ОМБр, 3-го прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса та 111-ї окремої бригади Сил територіальної оборони.

57 військових отримали Знаки пошани «Захиснику Луганщини», 12 – Почесні грамоти, 45 – Листи подяки облдержадміністрації як визнання їх героїзму, бойової звитяги та особистих заслуг у захисті національних інтересів України. 

В Ірпені, що на Київщині, наші земляки висадили дерева у рамках акції «Липи Перемоги».

У цей же день 40 першокурсників Луганського обласного військового ліцею склали присягу, – розповів начальник Луганської ОВА.

 

]]>https://loga.gov.ua/oda/press/news/pidtrimka_luganshchini_mizhnarodnimi_...]]>

 





Рейтинг: 
Голосов пока нет