Ви тут:

Підсумки тижня, що минає, підбив Артем Лисогор

15-06-2024
Категорія: 

Очільник Луганщини наголосив, що цей тиждень мав велике значення для України та регіону. Зокрема, перед самітом миру, який відбудеться у Швейцарії, Президент України Володимир Зеленський зустрівся з лідерами країн G7, де підписав безпекову угоду з Джозефом Байденом. Це – найпотужніша угода з усіх, які існували між цими двома державами за часи незалежності України.

Луганщина також доєдналася до угоди про економічну «Мережу регіонів Тримор’я». Ініціатива 3SEAS важлива компонента Європейської безпеки та економічного розвитку. Мережа об'єднує 25 регіонів з семи країн світу (Польща, Болгарія, Угорщина, Литва, Румунія, Словаччина, Україна). Луганська область також долучилась до Угоди про економічну Мережу регіонів Тримор’я.

Крім того, Артем Лисогор підписав Меморандум про співпрацю між Луганською обласною державною адміністрацією та філією міжнародної організації «Людина в біді» (Člověk v tísni) в Україні. Метою Меморандуму є об’єднання зусиль щодо забезпечення захисту прав осіб, постраждалих внаслідок війни в Україні, від інших кризових ситуацій, а також відновлення.

Реалізується програма літньої оздоровчої кампанії для дітей Луганщини. Цього тижня діти з Сєвєродонецька прибули на відпочинок до Литовської Республіки, для 70 дітей Щастинської громади організовано відпочинок на Івано-Франківщині.

Не припиняється робота громад із забезпечення потреб мобілізованих військовослужбовців та членів сімей загиблих Героїв. Зокрема, Новопсковською громадою виплачено 2 млн 115 тисяч гривень матеріальної допомоги 141 Захиснику і Захисниці.  Понад мільйон гривень отримали військові та члени їхніх сімей з Лисичанської громади. 

Крім того, понад 300 тисяч гривень виплачено 25 Захисникам, Захисницям та членам їхніх сімей з Сєвєродонецької громади. 17 військових з Рубіжного також отримали грошову підтримку. 

Тиждень завершився участю у засіданні Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту майнових та немайнових прав ВПО. 

«Разом із керівниками громад відповіли на запитання народних депутатів щодо облаштування МТП та об’єктивних проблем, пов’язаних із цим процесом, розповіли про роботу щодо забезпечення прав наших переселенців та підтримку, які вони отримують від громад», - пояснив Артем Лисогор.

Напередодні великого футбольного свята «Євро-2024» разом з гравцем ФК «Зоря», національної збірної України Олегом Шелаєвим очільник Луганщини узяв участь у спецпогашенні марки «Україно, вперед!». 

 

]]>https://loga.gov.ua/oda/press/news/pidsumki_tizhnya_shcho_minaie_pidbiv_...]]>

 





Рейтинг: 
Голосов пока нет