Ви тут:

Підсумки тижня підбив очільник Луганщини Артем Лисогор

06-07-2024
Категорія: 

]]>Найважливішою подією цього тижня стало засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад, на якому розглянуті питання зміцнення енергетичної безпеки країни.]]>

рф використовує енергетичний терор як зброю проти цивільних українців, але ми маємо вистояти та докласти максимум зусиль, щоб забезпечити людей теплом та світлом. Для відновлення енергетичного потенціалу Луганщини необхідно вже зараз залучати інвестиції.

Мав декілька важливих зустрічей, які впливають на долю області.

Зустрівся з в.о. Міністра молоді та спорту України Матвієм Бідним. Сьогодні молодь Луганщини залучена до формування державної політики – у 18 громадах працюють молодіжні ради у форматі консультативно-дорадчих органів. За ініціативи обласної Молодіжної ради у Дніпрі, Ворохті та Чернівцях були відкриті луганські ресурсні центри для молоді. Для Луганщини вкрай важливо зберегти свою молодь. А тим більше – молодь активну, ініціативну та патріотичну. Заради того, щоб вони повернулися після деокупації, необхідна підтримка сьогодні.

Взяв участь у обговоренні болючого питання зміни в організації здобуття освіти в умовах воєнного стану. Ця ініціатива Міністерства неоднозначно сприймається широким колом громадян з регіонів, які повністю або частково окуповані рф, або з тих областей, що страждають від масованих атак ворога. Робимо все, аби забезпечити та зберегти кадровий резерв Луганщини та інтеграції учнівської молоді до українського соціокультурного середовища.

Мав за честь привітати випускників кафедри військової підготовки спеціалістів Держспецтрансслужби. Вони будуть відновлювати важливі логістичні артерії у прифронтових регіонах. Завдяки їм ми можемо підтримувати військових, допомагати цивільним, евакуйовувати мешканців та поранених Захисників. За це велика дяка від усіх луганчан.

Лисичанська громада відзвітувала, що нещодавно відкритий Центр медичної реабілітації у Дніпрі прийняв 126 пацієнтів, з яких шість – учасники бойових дій.

Лікування передбачене як амбулаторне, так і стаціонарне – облаштовано відділення на 20 ліжок.

Триває літня оздоровча кампанія, а значить робота закладів соціальної підтримки та освіти у громадах області не припиняються. Так, 60 учнів з Сєвєродонецької громади оздоровлюються в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку санаторного типу «Карпати». Це екологічно чиста зона у лісовій місцевості серед гірського масиву неподалік від Мукачева.

Разом до Перемоги! Слава Україні!

 

]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid02x15tzrVR3KjDeiNKJFT2v5Q3SXg...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет