Ви тут:

Переселенець із Сєвєродонецька Михайло Гребеннік отримав 100 тисяч гривень на відновлення пасіки

07-12-2023
Категорія: 

]]>Михайло Гребеннік, переселенець із Луганщини. Він – пасічник. До весни 2022 року мав найбільшу пасіку у Луганській області. На жаль, вся вона так там і залишилася, як і квартира у Сєвєродонецьку. Бізес та житло повністю знищили окупанти. Пану Михайлу вдалося врятуватися та перевезти родину на Вінниччину.]]>

Чоловік розповідає, що на мирній території власну справу довелося розпочинати спочатку. Допомогли: знання, друзі та колеги, а ще Фонд "МХП-Громаді", адже надав грантову підтримку.

Починаючи з 1880 року, бджолярством займався пращур Михайла Тихон Гребеннік, і ця традиція передавалася від покоління в покоління. 

«Я виріс на пасіці, тому маю особливу любов до бджіл. Коли я виїжджав зі свого міста, моє серце боліло через те, що мені довелося залишити бджіл. Зараз я відновлюю родинне господарство на Вінниччині, та вже маю 100 бджолосімей української степової породи», — каже пан Михайло.

100 тисяч гривень Михайло Гребеннік виграв у межах конкурсу бізнес-ідей «Роби своє» на проєкт «Своя пасіка». За ці кошти купив пристрій для кремування меду.

Тепер пасічник не лише займатиметься бджолярством, а й кремуватиме мед, буде його розфасовувати та продавати через інтернет.

 

За інформацією: ]]>МХП - Зернопродукт]]> - ]]>https://www.facebook.com/100063533952022/posts/pfbid0r4JEmLvVu6sX1XyVH97...]]>





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)