Ви тут:

Пенсійний калькулятор: нові можливості електронного сервісу

03-09-2024
Категорія: 

]]>Сервіс “Пенсійний калькулятор” за час свого існування отримав чимало прихильників, адже дозволяє майбутнім пенсіонерам оцінити розмір своєї майбутньої пенсії за віком.]]>

Також за допомогою “Пенсійного калькулятора” можна порахувати наявний страховий стаж людини (при введенні всіх необхідних даних за трудовою книжкою за періоди до 01.01.2004) та визначити вік виходу на пенсію з урахуванням ймовірно набутого стажу (60, 63 чи 65 років).

Донедавна сервіс був доступний користувачам лише в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (]]>https://portal.pfu.gov.ua]]>). Сьогодні Фондом реалізовано ще один режим доступу до послуги – у сервісних центрах головних управлінь Пенсійного фонду України.

Відтепер фахівці, які ведуть прийом громадян у сервісних центрах, можуть за допомогою “Пенсійного калькулятора” за зверненням людини розрахувати її страховий стаж та орієнтовний розмір пенсії.

Для цього “Пенсійний калькулятор” використовує дані, що містяться в електронних реєстрах Пенсійного фонду України. Крім того, за потреби можна додати відомості про ті періоди трудової діяльності, які були в реєстрах відсутні.

Важливо!

“Пенсійний калькулятор” розраховує орієнтовний розмір пенсії за віком за показниками, які наявні на момент розрахунку, та з урахуванням чинних механізмів обчислення страхового стажу і заробітної плати: сервіс не здійснює припущень щодо зростання середньої заробітної плати в Україні в наступні роки чи рівня інфляції. Саме тому розрахунок розміру пенсії в короткостроковій перспективі – більш точний.

 

Джерело: Пенсійний фонд України - ]]>https://www.pfu.gov.ua/2166934-pensijnyj-kalkulyator-novi-mozhlyvosti-el...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет