Ви тут:

Отримуйте інформацію про відключення світла тільки з офіційних джерел!

24-06-2024
Категорія: 

Шахраї можуть використовувати будь-які ситуації у своїх інтересах. Проблеми з енергопостачанням в Україні не є винятком. Через масовані ворожі атаки на енергосистему країни виникає дефіцит потужності, що призводить до обмеження постачання електроенергії. Українцям важливо стежити за графіками відключень, щоб організувати свій побут у таких умовах. Однак, потрібно бути уважними й обережними під час моніторингу ситуації щодо відключень електроенергії, адже зловмисники можуть використовувати цю ситуацію, створюючи фейкові онлайн-ресурси, наприклад, створювати телеграм-боти від імені енергетичної компанії для поширення дезінформації, викрадення конфіденційних даних та шахрайства.

 

Важливо! Отримуйте інформацію про відключення світла тільки з офіційних джерел!

Щоб дізнатися про графіки планових відключень у своєму регіоні та списки постачальників електроенергії, скористайтеся офіційним сайтом Міністерства енергетики України за посиланням: ]]>https://mev.gov.ua/storinka/ye-svitlo]]>, на якому також доступні контакти постачальників електроенергії в розрізі областей: ]]>https://mev.gov.ua/storinka/kontakty-postachalnykiv]]>.

Більше інформації, а також посилання на сайти операторів розподільчих мереж можна знайти на сайті Кіберполіції: ]]>https://cutt.ly/NetNt5h7]]>.

Будьте обачними! Не переходьте за посиланнями з незнайомих джерел та не довіряйте стороннім ресурсам.

Більше про те, як захистити себе та свої дані від шахраїв читайте на сайті НБУ та Держспецзв’язку #КібербезпекаФінансів: ]]>https://promo.bank.gov.ua/payment-security/]]>

#КіберПес

 





Рейтинг: 
Голосов пока нет