Ви тут:

Олексій Харченко зустрівся з головою Ради з питань ВПО при Сєвєродонецькій МВА

11-10-2024
Категорія: 

Начальник Сєвєродонецької міської військової адміністрації Олексій Харченко зустрівся з головою Ради з питань ВПО при Сєвєродонецькій міській військовій адміністрації Оленою Ніжельською.

"Я визначив комунікацію й підтримку, а також забезпечення гідних умов життя для ВПО як пріоритет. Тому важливо дізнатися, як дотримано та враховано інтереси ВПО громади, а також їх інтегрування та адаптацію. Розумію, що дієвість Ради залежить від порозуміння та співпраці з органом влади", - розповів він.

Пані Олена поділилася досвідом приймаючої громади, якою до 2024 року була Сєвєродонецька, та досвідом, коли ти сам є ВПО і мешкаєш у приймаючій громаді.

З головних проблем ВПО, які були озвучені, першою є житло.

"Можу сказати, що вже сьогодні маємо перспективні напрацювання по придбанню житла у власність громади для подальшої пільгової оренди мешканцями Сіверськодонецька", - зазначив начальник СМВА.

Також він розповів про ініціативу створити кадровий потенціал з числа внутрішньо переміщених осіб Сєвєродонецької громади.

Серед іншого говорили про відновлення після деокупації: для чого й потрібно зберегти кадровий потенціал, зберегти людей, громаду. Для кожного її мешканця, які зараз розкидані по всій підконтрольній території Україні та за кордоном, важливо зберігати зв’язок – з родиною, друзями, колишніми колегами. Мати об’єднуючу підтримку.

Крім того, обговорили можливі шляхи залучення гуманітарної допомоги.

За результатами зустрічі домовились про участь Олексія Харченка у найближчому засіданні Ради з питань ВПО при Сєвєродонецькій міській військовій адміністрації.





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)