Ви тут:

Олександр Стрюк взяв участь у Міжнародному форумі «Створюючи завтра: повоєнна відбудова та відновлення громад»

18-09-2024
Категорія: 

18 вересня у Києві начальник Сєвєродонецької міської військової адміністрації Олександр Стрюк взяв участь у Міжнародному форумі «Створюючи завтра: повоєнна відбудова та відновлення громад.

На Форумі презентовано Школу відновлення громад і обговорено стратегію, плани та ресурси, необхідні для ефективної повоєнної відбудови та відновлення громад і територій України, залучення міжнародної допомоги та координації між державними та недержавними структурами.

Захід об’єднав представників української влади, місцевого самоврядування, перш за все, постраждалих від війни територій, у тому числі Луганщини, а також народних депутатів України, очільників та представників міжнародних організацій, партнерів та донорів Школи. Долучились представники польських міст-партнерів – Гданська і Вроцлава, які чимало допомагають Україні та окремим громадам у цей складний для нашої країни час.

Глобальний проєкт «Школа відновлення громад» заснований Асоціацією міст України та ГО «Маріуполь.Реборн». Він має на меті підготовку муніципальних менеджерів періоду відновлення. Проєкт реалізується за фінансування Уряду Великої Британії в рамках програми UK International Development та Міжнародного республіканського інституту IRI Ukraine у партнерстві з Метінвест, SCM. Освітні партнери проєкту - Метінвест Політехніка, Національний університет «Києво-Могилянська Академія».

Після презентації Школи в рамках трьох дискусійних панелей обговорювали найважливіші питання з повоєнного відновлення територій: «Велика національна ідея відбудови: Україна починається з громад», «Відбудова України: міжнародний досвід та партнерство», «Людський капітал – як базовий ресурс відбудови: як Україні залишити кращих і повернути людей з-за кордону».

«Відбудова – тривалий і складний процес. Шлях довжиною у роки. Сьогоднішній захід – черговий крок планування відбудови, до якого залучені влада, експерти, міжнародні партнери. Під час дискусій з’являються ініціативи, залучається міжнародний досвід, формується реальна картина перспективної реконструкції. Тобто національна ідея відбудови. Кожна громада, яка зазнає повоєнного відновлення – готується заздалегідь, адже всі ми розуміємо, щоб люди повертались – вдома мають бути умови для життя. Все починається з громад. Україна починається з громад», - прокоментував Олександр Стрюк після обговорення питань з повоєнного відновлення територій.

На Форумі своїм баченням повоєнної відбудови ділилися представники Уряду та профільних міністерств, Перший секретар Посольства Великої Британії в Україні Люсі Бакленд, Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, голова Секції Асоціації міст України з розвитку деокупованих та тимчасово окупованих громад, маріупольський міський голова Вадим Бойченко, заступник директора Офісу демократії та врядування USAID/Україна Корі Джонстон, Директор Міжнародного республіканського інституту (IRI) в Україні Майкл Дракман, голова Офісу Ради Європи в Україні Мачей Янчак та членкиня Наглядової ради ГО «Маріуполь.Реборн» Наталія Ємченко.

За інформацією:

]]>https://remariupol.com/anonsy/mizhnarodnyy-forum-stvoryuyuchy-zavtra-pov...]]>

 





Рейтинг: 
Голосов пока нет