Ви тут:

Не треба ламати те, що працює, – Артем Лисогор на нараді Міністерства освіти і науки України

05-07-2024
Категорія: 

Голова Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор взяв участь у онлайн нараді Міністерства освіти і науки України.

Головною темою стало обговорення актуального питання щодо змін в організації здобуття освіти в умовах воєнного стану. Ця ініціатива Міністерства неоднозначно сприймається широким колом громадян з регіонів, які повністю або частково окуповані рф, або з тих областей, що страждають від масованих атак ворога.

Згідно з цим документом дистанційна освіта вилучена з форм здобуття знань. Таким чином під удар підпадають учні з окупованих територій, які попри ризики з боку агресора, здобувають українську освіту, а також педагоги, які не зрадили країну та полишили рідні обійстя.

Очільник Луганщини наголосив, що з початку збройної агресії рф проти України нам вдалося відновити роботу 85 закладів загальної середньої освіти, в яких у 2023-2024 навчальному році здобували освіту 22990 учнів. Освітній процес забезпечували 1697 педагогічних працівників. За єдиною можливою в умовах окупації регіону – дистанційною формою навчання.

«За цими сухими цифрами стоять справжні люди і їх долі. Ці люди, інколи двічі переселенці, мають право здобувати знання та надавати освітні послуги за єдиною можливою дистанційною системою. І ця система чудово працює. Наші вчителі навчають дітей у синхронній та асинхронній формі. Право на освіту гарантовано Конституцією України. Не треба ламати те, що працює», – сказав Артем Лисогор.

 

]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid0wDSNCJUBmqVupRSYzdnrQvvS3JKw...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет