Ви тут:

На Закарпатті плетуть маскувальні сітки "Сєвєродонецькі павучки в Ужгороді" та діти зі Сторожниці

18-02-2024
Категорія: 

]]>Суспільне: Маскувальні сітки для військових плетуть "Сєвєродонецькі павучки в Ужгороді" із серпня 2022 року. Починали волонтерський рух вимушені переселенці з Сєвєродонецька. Зараз група налічує близько 60 волонтерів із усієї України. Матеріали для сіток закупляють за донати та гроші, які отримують після розіграшів. ]]>

"Ми плетемо сітки по сезону, які хлопцям треба. Зараз ми робимо зиму і брудну осінь, бо зима в нас така у цьому році, що потрібно мати змінні сітки. Також ми робимо окопні сітки, ще ми робимо кікімори. У нас є дівчата, які в'яжуть носочки хлопцям, щоб їм було тепло. Балаклави також в'яжуть", — розповідає волонтерка Альона.

До плетіння сіток долучаються вихованці любительського об'єднання "Золоті ручки" будинку культури села Сторожниця Холмівської громади. Мама Дарини волонтерить у лікарні. Саме вона надихнула дівчинку також долучитися до волонтерського руху.

На Закарпатті плетуть маскувальні сітки "Сєвєродонецькі павучки" та діти зі Сторожниці

Фото: Діана Шух | Суспільне Ужгород

"Я приходжу займатися сюди волонтерством, щоб допомагати Збройним силам України. З любов'ю, що для них це буде добрий вчинок для нас і для них, що їм буде підтримка. У нас буде один крок до перемоги ближче", — каже Дарина Олійник.

На Закарпатті плетуть маскувальні сітки "Сєвєродонецькі павучки" та діти зі Сторожниці

Фото: Діана Шух | Суспільне Ужгород

Щоразу діти приносять подарунки — малюнки і листівки, які передають військовим на передову. Вони самі ініціюють подібні заходи. Розповіла керівниця гуртка Любов Євчинець.

"Коли вони вперше потрапили сюди і побачили, що вони потрібні. Коли ми отримували фотозвіти, що їхні малюнки і вироби там, то їм це дало стимул. Вони самі питають, інколи дають ідеї, що б ще хотіли зробити наступного разу для хлопців. Коли ми проводимо ці заняття, то наші дітки ще і співають. Тобто наші вироби енергетично заряджені позитивом для хлопців", — додає Любов Євчинець.

 

За інформацією: Суспільне - ]]>https://www.youtube.com/watch?v=ATDh6dXM0WQ&t=2s]]>

 

 





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)