Ви тут:

Мистецтво фелтінгу від переселенки із Сєвєродонецька Ольги Любенко

14-07-2024
Категорія: 

]]>Переселенка із Сєвєродонецька Ольга Любенко майже два роки живе в Ужгороді. Ще до російсько-української війни жінка почала займатися фелтінгом — це спеціальна техніка виготовлення виробів із вовни. Ці іграшки купують навіть військові, - розповідає "Суспільне Ужгород".]]>

Робоче місце вимушена переселенка Ольга Любенко облаштувала в орендованій квартирі в Ужгороді. За її словами, іграшки, які замовники вибирають найчастіше — це феї і таргани.

"У кожної людини свій тарган і обирають таких тарганчиків, щоб повеселити людину. Замовляють військові своїм дівчатам. Собі теж тарганів, тільки просять, щоб був у військовій формі, просто щоб було сердечко синьо-жовте", — розповіла Ольга.

Жінка захопилася виготовленням іграшок 13 років тому. Вона розповіла: "Я народила доньку і мені було нудно і я почала в’язати іграшки. Це сподобалося іншим і вони почали замовляти. Я подумала: "Всі в’яжуть, а я щось інше почну". Я купила майстерклас із виготовлення феєчок. Я зробила феєчку і почала робити інші іграшки".

Коли жінка жила в Сєвєродонецьку, працювала вихователькою, потім флористкою, а також виготовляла іграшки. Рідне місто покинула у березні 2022 року. За словами Ольги, улюблена справа допомогла пережити шок через початок повномасштабного вторгнення.

"Як почалися вибухи, кіт заліз під ванну. Донька почала дуже плакати. Ми пішли у підвал і там були до 7 березня. Тоді вирішили виїхати, бо діти дуже боялися. Ми їхали і молилися дуже, бо почалися обстріли сильні. Десь біля нас. Але ми тиснули на газ і просто їхали", — розповіла Ольга.

Феї та таргани: переселенка із Сєвєродонецька в Ужгороді виготовляє ляльки із вовни та вати

Тоді вона з родиною приїхала в Тальне, це поблизу Умані, і там дізналися, що втратили житло. Після цього вони переїхали в Дніпро, а згодом перебралися до Ужгорода.

В Ужгороді Олена продовжила виготовляти іграшки. Вироби майстрині замовляють у Литву, Францію, Англію, також купують із різних регіонів України. Нещодавно Ольга почала робити ляльок із вати.

Зараз майстриня відвідує різні заняття, які організовують громадські організації, вчить англійську і написала проєкт, щоб отримати грант на власну справу.

 

 

 

За інформацією: Суспільне Ужгород - ]]>https://suspilne.media/uzhhorod/787739-fei-ta-targani-pereselenka-iz-sev...]]>





Рейтинг: 
5
Средняя: 5 (2 оценок)