Ви тут:

МІНЮСТ: ДИТИНА БЕЗ АЛІМЕНТІВ – БАТЬКИ БЕЗ СУБСИДІЇ - ЯК БОРГИ ВПЛИВАЮТЬ НА ДЕРЖАВНУ ПІЛЬГУ

25-06-2024
Категорія: 

Субсидія та аліменти – різні економічні категорії, які об’єднує поняття «піклування». Проте, кращим чином прослідкувати взаємозв’язок можна розглянувши Постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України» від 14.08.2019 року № 807.

Положення цього нормативно-правового акту передбачають скасування фінансової допомоги громадянам, які позбавили  своїх дітей грошової підтримки. Тобто, якщо відомості про особу внесено до Єдиного реєстру боржників (]]>https://erb.minjust.gov.ua]]>), і вона має заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів понад три місяці – субсидія від держави не надається.

Варто зазначити, що ця норма має своє виключення та не стосується осіб, які є хворими на алко- або наркозалежність, що підтверджується довідкою від лікаря, осіб, до яких застосовуються заходи забезпечення кримінального провадження у вигляді відсторонення від роботи (посади), осіб, до яких застосовуються запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту або тримання під вартою.

]]>https://www.sumyjust.gov.ua/novini/dytyna-bez-alimentiv-batky-bez-subsyd...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет