Ви тут:

«Ми обговорюємо не просто школи, ми обговорюємо долі» - Артем Лисогор на нараді щодо змін в організації здобуття освіти в умовах воєнного стану

11-07-2024
Категорія: 

Відбулася нарада щодо змін в організації здобуття освіти в умовах воєнного стану за участі Віце-Прем’єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупоіваних територій України Ірини Верещук та Міністра освіти та науки України Оксена Лісового. До обговорення проблемних питань наказу №850 МОН щодо змін в організації здобуття освіти в умовах воєнного стану також долучилися представники областей, які мають тимчасово окуповані території, та громадськість. 

Обговорили зокрема, процес здобуття освіти дітьми на тимчасово окупованих та у прифронтових територіях, збереження шкіл і робочих місць для освітян, а також кадровий потенціал для роботи після деокупації.

«Ми обговорюємо не просто школи – це долі людей та дітей. Наші громадяни мають право самостійно обирати форму освіти. Багато наших переселенців вже двічі, а то й тричі втрачали рідні домівки та змушені постійно переїжджати. Тому дистанційна форма освіти наразі єдина, яка є можливою в умовах війни. Громади області, наші учителі та батьки і облдержадміністрація наполягаємо на залишенні дистанційної форми освіти в тому вигляді, в якому вона є», - підкреслив Артем Лисогор. 

Випускники шкіл Луганщини демонструють високий рівень знань. Вони перемагають у Всеукраїнських конкурсах, здобувають перші місця на олімпіадах тощо. За результатами Національного Мультипредметного тестування у 2023 році Луганські школярі посіли друге місце серед усіх регіонів, обійшовши Київську область. 
Шестеро наших випускників цьогоріч здобули максимальні 200 балів за національним мультипредметним тестуванням, навчаючись у дистанційному форматі. Це все – заслуга учителів, які повністю віддаються своїй справі та дійсно вболівають за своїх дітей.

Окремо очільник Луганщини зазначив, що облдержадміністрація готова долучатися до напрацювання рішень та підтримувати ініціативи з реформування системи освіти в інтересах школярів та учителів.

За результатами наради Ірина Верещук надала доручення створити робочу групу, до якої будуть залучені профільні міністерства, представники регіонів та громадськість для напрацювання ефективних рішень у процесі реформування української освіти. Спільне бачення допоможе покращити загальний рівень освіти в країні, а також інтегрувати деокуповані території після звільнення від ворога.

 

]]>https://www.facebook.com/100064852204018/posts/pfbid02XLDayP54G4H5wgT3JcGo1sc6GtnkaeuUTx3CcFX49iLRvS2FGmEBTRvyKD1i8Prql/?extid=0&d=n]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет