Ви тут:

Майже 13 мільйонів спрямував Фонд «Партнерство за сильну Україну» на підтримку громад Луганщини

17-09-2024
Категорія: 

Начальник Луганської ОВА Артем Лисогор обговорив із представниками Проєкту міжнародної технічної допомоги Фонд «Партнерство за сильну Україну» продовження співпраці в рамках підготовки до деокупації області.

Відкриваючи зустріч, він подякував Фонду за вже надану громадам Луганщини допомогу. Зокрема, у 2023 році ФПСУ придбав для Сватівської РВА вакуумну мулососну машину та гусеничний екскаватор, які наразі вже заробляють гроші для громади в інших регіонах. Альтернативними джерелами живлення, оргтехнікою, ємностями для води тощо були забезпечені гуманітарні хаби Красноріченської, Коломийчиської та Рубіжанської громад на загальну суму понад 12 млн грн.

У поточному році підтримка для зміцнення спроможності місцевих органів влади щодо оперативного реагування на виклики, пов’язані з російську агресією, вже склала майже 850 тис. грн.

На завершальній стадії знаходиться проект виготовлення на замовлення Луганської ОВА двох мобільних телерадіостанцій, які одночасно із трансляцією українського сигналу будуть придушувати вороже мовлення.

Як зазначила заступниця керівника компоненту «Відновлення» Фонду «Партнерство за сильну Україну» Ірина Іванова, метою його діяльності є забезпечення інклюзивного відновлення української держави.

На перспективу сторони обговорили співробітництво щодо відновлення роботи державних адміністрацій, комунальних служб і громадських закладів (освіти, охорони здоров’я тощо) після деокупації Луганської області, формування підходів до подолання наслідків конфлікту на нещодавно деокупованих територіях, які сприятимуть розвитку сфери громадського порядку та допоможуть досягти соціальної згуртованості й відновити довіру громадян до нещодавно сформованих органів місцевого самоврядування.

Інший компонент ФПСО – «Відродження», спрямований на об’єднання громад та формування підвалин соціальної, економічної та політичної відбудови України після війни задля довгострокового миру. Проєкти за цим напрямом ще на етапі розробки.

За особистий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток Луганщини голова облдержадміністрації вручив Ірині Івановій Почесну відзнаку «За розвиток регіону».

Нагадаємо: Фонд «Партнерство за сильну Україну» (ФПСУ) – це багаторічна мультидонорська програма, яку реалізовує Кімонікс Інтернешнл.

Фонд працює за ініціативи та підтримки Уряду Британії, а також за участі п’яти країн – США, Фінляндії, Канади, Швейцарії та Швеції.

У грудні 2023 року підписано Меморандум про взаєморозуміння між Кімонікс Інтернешнл Інк. /Фондом «Партнерство за сильну Україну» та Луганською обласною державною адміністрацією – обласною військовою адміністрацією, який зробив можливою реалізацію вищезазначених проєктів.

 

]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid0pCT8WbRQydrsJBvmmJEURfWwmbpN...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет