Ви тут:

Інформаційна кампанія “Літні пригоди без шкоди”: доступно та яскраво дітям про безпеку

02-06-2024
Категорія: 

]]>Літні місяці особливо небезпечні для дітей, адже вони більше часу проводять надворі, без нагляду дорослих. Обирають для дозвілля місця, де можуть чаїтися різноманітні загрози: водойми, ліси, покинуті будівлі, залізницю тощо.]]>

Щоб уберегти дітей та їх батьків, бабусь та дідусів ДСНС спільно з ЮНІСЕФ та Укрзалізницею розпочали інформаційну кампанію «Літні пригоди без шкоди».

“Яскрава комунікація з використанням молодіжного сленгу спрямована насамперед на підлітків та позиціонує ризиковану поведінку як антитренд. Охоплює 4 важливі теми: пожежна та мінна безпека, безпека на воді та залізниці. Замість суворих настанов — яскраві дизайни, колоритні герої, динамічні ролики та смішні тіктоки, у тому числі колаборації з блогерами”, - зазначив речник ДСНС України Олександр Хорунжий під час брифінгу у Media Center Ukraine – Ukrinform.

У рамках літньої кампанії по всій Україні вже розміщено яскраву зовнішню рекламу (борди та сітілайти) та інформаційні постери у громадських місцях, ТЦ, транспорті, вокзалах, метро, на поштах тощо.

Крім того, рятувальники ДСНС у різних областях України активно проводять безпекові заходи з дітьми та дорослими. Розповсюджують яскраві навчальні матеріали, розроблені експертами ДСНС та ЮНІСЕФ.  А саме: брошуру з стікерпаком, що не лише розповідає дітям про правила поведінки, але й пропонує алгоритми дій у разі виникнення тієї чи іншої небезпечної ситуації, газету “Палаючі новини” для дорослих жителів сільської місцевості, відеоролики з 4-х безпекових тем.

Своєю чергою, заступник директора Департаменту з питань охорони праці Укрзалізниці Тарас Пасічник розповів, що від початку 2024 року на залізниці травмовано 120 людей, з яких 86 – смертельно. Постраждало 6 дітей, з яких 2 – смертельно.

“Здебільшого причиною травмувань на залізниці є порушення громадянами правил безпеки і як наслідок – наїзд рухомого складу на людей. Тож аби мінімізувати кількість таких випадків спільно з ДСНС та ЮНІСЕФ розповідаємо дітям та дорослим базові правила, що збережуть життя”, –  зазначив Тарас Пасічник.

У рамках інформаційної кампанії  також презентували для освітян методичні матеріали для проведення безпекових уроків у школах, які допоможуть навчати учнів 5-7 класів та 8-9 класів безпечної поведінки на воді, з вогнем, онлайн та на залізниці.

Ці уроки включають методичні поради, презентації, квізи, рольові ігри та чек-листи, покликані поглибити знання з тем та сформувати правильні навички в учнів. Всю інформацію щодо безпекового уроку можна знайти на офіційному сайті студії онлайн-освіти EdEra.

Переглянути всі матеріали можна на сторінці кампанії, розміщеній на сайті ДСНС у рубриці “]]>Безпечні канікули]]>”.

Більше корисних матеріалів можна знайти на сайті “]]>Спільнотека]]>” від ЮНІСЕФ.

 

 

 

]]>Державна служба України з надзвичайних ситуацій]]>

]]>https://dsns.gov.ua/news/ostanni-novini/informaciina-kampaniia-litni-pri...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет