Ви тут:

єОселя: минулого тижня 262 українця отримали пільгові іпотечні кредити на придбання житла

26-12-2023
Категорія: 

«Завдяки програмі доступного кредитування ]]>єОселя]]> ще більше українських родин змогли покращити житлові умови. На сьогодні іпотечні угоди оформлено вже більш ніж на 9 млрд грн. Зокрема, за минулий тиждень видано 262 кредити на суму 422,1 млн грн», - ]]>повідомила]]> заступник Міністра економіки України Надія Бігун.

За минулий тиждень кредити під 3% отримали: 136 військовослужбовців та силовиків; 25 педагогів; 20 медиків; 5 науковців.

Крім того, кредити під 7% отримали: 73 українці без власного житла; 2 ВПО; 1 ветеран.

Найбільше іпотечних кредитів взяли мешканці: міста Києва – 65, Київської – 52, Львівської – 15, Вінницької і Хмельницької – по 13, Рівненської, Одеської та Волинської областей – по 10.

Найчастіше кредити брали для придбання житла на вторинному ринку (204 кредити) та у забудовника (50 кредитів). Також 8 українців взяли кредити на купівлю житла в обʼєктах, що зводяться.

Всього х часу дії програми 6073 родини отримали кредити за програмою ]]>єОселя]]> на загальну суму понад 9 млрд грн.

Нагадаємо, що скористатись програмою доступного кредитування сьогодні можуть як представники окремих професій, так і громадяни, які не мають у власності житла або хочуть покращити його умови. Для військовослужбовців ЗСУ за контрактом, вчителів, медиків та науковців пільгова ставка складає 3% річних. Для інших категорій – учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян – ставка іпотеки становить 7%.

Довідково

Програма єОселя почала свою роботу в жовтні минулого року. Реалізовують програму Мінекономіки спільно з Мінцифри та ПрАТ «Укрфінжитло». Банками-партнерами єОселі є Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, Глобус банк, Sky Bank, Укрексімбанк та Sense Bank.

 

За інформацією: ]]>Міністерство економіки України]]> - ]]>https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=1a7cda88-a1a3-4645-aa5a-...]]>





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)