Ви тут:

Допомога військовим, реалізація ветеранської політики, розвиток міжнародного співробітництва, - підсумки тижня від Артема Лисогора

03-08-2024
Категорія: 

]]>«Головна подія цього тижня - засідання Луганського регіонального офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Відзвітували про виконання завдань, визначених на минулому засіданні, та обговорили основні напрями роботи: забезпечення житлом ВПО, процедури отримання переселенцями документів державного зразка замість втрачених, розмінування територій, розвиток міжнародного співробітництва», - заявив очільник Луганщини Артем Лисогор під час щотижневого брифінгу для ЗМІ.]]>

«Взаємодія в рамках Конгресом дозволяє швидко вирішувати наші проблемні питання на державному рівні», - додав він.

Артем Лисогор відзначив позитивні результати реалізації Урядових програм підтримки бізнесу у громадах області. Так, під час війни підприємці Луганщини скористалися 33 державними кредитами на 126 млн гривень.

Йдеться про державну програму «Доступні кредити 5-7-9 %». За період її дії підприємці області отримали 435 кредитів на загальну суму майже 1183,37 млн гривень. Протягом дії воєнного стану – на 126,18 млн гривень.

«Це дає нам надію на те, що наші люди готові працювати в Україні та для України», - каже Артем Лисогор.

Щодо роботи реєстру знищеного та пошкодженого майна також є постійна динаміка. Громади області звітують, що щоденно жителями Луганщини вноситься у середньому 18 нових заяв. Починаючи з 29 березня 2022 року і дотепер луганчанами подано 46 577 інформаційних повідомлень.

Найбільше повідомлень про пошкоджене чи знищене житло надійшло від жителів Сєвєродонецької громади –16 720 або 35,9 % від загальної кількості. Значна кількість – від мешканців Попаснянської (8 445 або 18,1 %), Рубіжанської (6 720 або 14,4 %) та Лисичанської (6 379 або 13,7 %) громад.

Артем Лисогор підкреслив, що одним із пріоритетних завдань, яке визначив Президент України, є міжнародне та міжрегіональне співробітництво.

Це стратегічний напрям, який відкриває перед нашим регіоном нові можливості. Взаємодія військових адміністрацій з міжнародними партнерами відіграє важливу роль в різних аспектах: підтримка ВПО області, розвиток кадрового потенціалу, проєкти з відновлення та покращення якості життя в регіоні після деокупації.

Також голова облдержадміністрації узяв участь у нараді з питань реалізації ветеранської політики, до якої долучилися голови обласних військових адміністрацій, представники Офісу Президента та профільних міністерств.

«Нами напрацьовуються ініціативи до Уряду, які допоможуть врахувати особливості областей, що мають тимчасово окуповані території, та завчасно запобігти перешкодам, які можуть виникнути між колишніми військовослужбовцями під час отримання ними комплексних послуг. Ми маємо організувати це якісно та ефективно і щоб це працювало роками», - наголосив він.

У Харкові очільник Луганщини відвідав Рубіжанський Центр відновного лікування та реабілітації, привітав його персонал з Днем медичних працівників, а також відзначив чотирьох працівників Центру обласними відзнаками.

У п’ятницю Артем Лисогор та начальник Рубіжанської міської військової адміністрації Андрій Юрченко передали чотири потужні комплекти РЕБ бійцям 3-ї бригади оперативного призначення імені полковника Петра Болбочана «Спартан».

 

]]>https://loga.gov.ua/oda/press/news/dopomoga_viyskovim_realizaciya_vetera...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет