Ви тут:

Допомога військовим, евакуація жителів прифронтових територій, підтримка світом української Формули миру, – Артем Лисогор підбив підсумки тижня

22-06-2024
Категорія: 

Протягом тижня, що минає, країна жила у обговоренні подій, що відбулись на Глобальному саміті миру.

«Переконаний, що світ нас почув і підтримав – він на стороні української Формули миру. Нам вдалося зібрати у Швейцарії представників понад 90 країн світу. У переважній більшості приїхали лідери своїх держав. І для нас, українців, вкрай важливо, що країни Європи, Африки, Азії, Південної та Північної Америки мають спільну точку зору стосовно досягнення миру і ступеня відповідальності росії», – акцентував Артем Лисогор, начальник Луганської обласної військової адміністрації.

На цьому тижні він зустрівся із військовими 60-ї окремої механізованої Інгулецької бригади. Ці Захисники та Захисниці боронять державу на наших напрямках. Щодня зводять нанівець намагання ворога просунутися вглиб країни.

«Пишаємося бійцями і продовжуємо допомагати фронту. 60-й бригаді передали 232 дрони – те, що найчастіше запитують наші військові. Ще 25 дронів Mavic 3 Pro та 20 зарядних станцій Bandera Power надали військовослужбовцям Першої Президентської бригади, які виконують завдання на Луганському напрямку», – зазначив Артем Лисогор.

Бійцям 111-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ передали ще один автомобіль. Цей транспортний засіб, три дрони та інші необхідні для бійців речі надані бригаді Старобільщиною.

Спільними зусиллями вдалось повернути в Україну 16-річного хлопця з Лисичанська, якого до росії силоміць вивезла тітка. Вдома на хлопця чекав рідний брат Ілля. Три роки брати не бачилися – були розділені війною.

Святослав — сирота. Він жив у Лисичанську із тіткою, яка без його згоди вивезла підлітка у рф, до Воронезької області. Старший брат – Ілля, з початком повномасштабного вторгнення став на захист рідної Луганщини.

«Варто пам’ятати, що у незаконній депортації на росії залишаються ще тисячі наших дітей, яких силоміць відірвали від рідних та близьких. Вони чекають на повернення, тому усі органи влади, благодійники та міжнародні партнери мають консолідувати зусилля та притягнути росіян до відповідальності за скоєні злочини», – підкреслив очільник Луганщини.

Він також узяв участь у форумі «Шлях гідності: Захист прав людини в умовах воєнного стану в Донецькій та Луганській областях», на якому було презентовано щорічну доповідь Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

За 2023 рік кількість звернень до Уповноваженого ВРУ з прав людини зросла більш як удвічі – 95 796 звернень. Серед них 115 звернень з Луганщини. Втім, у зв'язку з вимушеним переміщенням, луганчани звертаються і до регіональних представництв Уповноваженого у приймаючих громадах.

Днями з Невського допомогли виїхати 85-річній жінці. Силами робочої групи Красноріченської СВА за два останні тижні були евакуйовані чотири жителі Новолюбівки. Серед них 49-річний, 35-річний, 45-річний чоловіки та 29-річна жінка.

Наразі у деокупованих населених пунктах залишаються 45 людей. Попри щільні обстріли їх забезпечують продуктами харчування, гігієною та необхідними у побуті речами.

 

]]>https://loga.gov.ua/oda/press/news/dopomoga_viyskovim_evakuaciya_zhiteli...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет