Ви тут:

Артем Лисогор узяв участь в установчому засіданні Координаційного штабу реалізації ветеранської політики

18-07-2024
Категорія: 

]]>Очільник  Луганщини Артем Лисогор узяв участь в установчому засіданні Координаційного штабу реалізації ветеранської політики та запровадження відповідної регіональної інфраструктури під головуванням в. о. Міністра у справах ветеранів України Олександра Порхуна.]]>

«Формувати ветеранську політику треба «знизу»: від органів місцевого самоврядування, які безпосередньо контактують із ветеранами, до рівня міністерства. Адже головне - створити ефективну інфраструктуру щодо її реалізації», - звернувся до учасників заходу Олександр Порхун.

Він наголосив, що фронтофісами та «точками доступу» колишніх військовослужбовців до адміністративних послуг у громадах мають стати ЦНАПи.

У Луганській області наразі відновлено діяльність 22 центрів надання адмінпослуг, у чотирьох з них створені адмінсервіси «Я-ветеран».

Як зазначив Міністр у справах ветеранів, наразі у державному реєстрі обліковується понад 1,2 млн ветеранів,  фахівці прогнозують, що у 2026 році їх буде понад два мільйони. Тож серед пріоритетів – адаптація до мирного життя: освіта, перекваліфікація та подальше працевлаштування ветеранів.

Було також зазначено, що державна Стратегія формування системи переходу від військової служби до цивільного життя вже напрацьована і найближчим часом буде передана на затвердження Уряду.

Дорожніми картами взаємодії між ветеранами, громадами та центральними органами влади мають стати паспорти громад, які запроваджує Мінветеранів.

Окремо було наголошено на необхідності створення у регіонах центрів ветеранського розвитку, а також запровадженні інституту фахівців супроводу, які безпосередньо надаватимуть послуги ветеранам. У Державному бюджеті вже передбачено 1,9 млрд грн на утримання таких спеціалістів.

 

]]>https://loga.gov.ua/oda/press/news/artem_lisogor_uzyav_uchast_v_ustanovc...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет