Ви тут:

Артем Лисогор бере участь у Всеукраїнському форумі рад ВПО

27-08-2024
Категорія: 

Цього дня у Києві розпочав роботу ІІ Всеукраїнський форум Рад внутрішньо переміщених осіб.

Луганщину на цій події представляють голова Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор та його заступниця Катерина Безгинська.

Під час панельних зустрічей очільник області вже зустрівся з Віце-прем'єр-міністром України - Міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Іриною Верещук – вони розглянули актуальні для життя області і її жителів питання.

Варто зазначити, що за інформацією Мінсоцполітики, станом на 1 серпня на обліку перебувають 198,8 тис. ВПО, які від початку повномасштабного російського вторгнення перемістилися з території Луганської області.

Регіонами України із найбільшою кількістю ВПО, які переїхали з Луганщини, є Дніпропетровська (42,9 тис. осіб), Київська (18,9 тис. осіб), Харківська (12,9 тис. осіб), Полтавська (11,5 тис. осіб), Львівська (10,4 тис. осіб) області та місто Київ (31,7 тис. осіб).

При облдержадміністрації діє обласна Рада з питань ВПО. Вона була утворена першою в Україні ще у 2020 році, а у 2023 році розпорядженням голови ОДА її склад було оновлено. Сьогодні до складу Ради входять 20 активних внутрішньо переміщених осіб та представників облдержадміністрації.

Протягом 2023 року Рада з питань ВПО провела серію стратегічних сесій та розробила Стратегічний план Ради ВПО до 2025 року, який узгоджено з пріоритетами і цілями аналогічних документів вищого рівня, зокрема – Стратегією державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року.

За словами Артема Лисогора, основними проблемами підтримки ВПО є питання компенсації за зруйноване/пошкоджене житло, забезпечення всіх категорій ВПО щодо житлом або фінансової підтримки для його оренди, тиск органів податкової служби на суб’єктів господарювання Луганської області щодо перереєстрації за місцем їх фактичного перебування тощо.

На вирішення цих питань в регіоні діє Обласна комплексна цільова програма підтримки внутрішньо переміщених осіб на період до 2025 року.

У 2024 році на виконання заходів програми передбачено 154,5 млн грн. За перше півріччя 2024 року вже використано 125,6 млн грн.

 

]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid0zyELnhzLWmQXxxBZL5UGuHHBEFav...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет