Ви тут:

3200 російських військових висловили бажання здатись у полон у квітні – проєкт «Хочу жить»

04-05-2023
Категорія: 

]]>Про це на пресконференції в Military Media Center розповів спікер державного проєкту здачі в полон російських та білоруських військових "Хочу жить" Віталій Матвієнко.]]>

]]>На зображенні може бути: ‎1 особа та ‎текст «‎い R вталий матвенко VITALII MATVIIENKO murO проекту здач B полон росйських TA блоруських вйськових "хочу жить" ا‎»‎‎]]>

Він зазначив, що «за квітень кількість звернень у нас зросла порівняно з березнем 2023 року на 10% і становить 3200 звернень».

Віталій Матвієнко також повідомив, що загалом, за час існування проєкту, отримано понад 16 тисяч звернень і сайт відвідало більш як 36 мільйонів осіб. 32 мільйони з них – з території російської федерації.

Довідково

Утримання військовополонених, які добровільно здалися в полон через проєкт “Хочу жить”, відбувається згідно з положеннями Женевських конвенцій. За власним бажанням полонені можуть повернутись додому в результаті обміну, або просити притулок в Україні та деяких країнах ЄС.

"Хочу жить" – державний проєкт, покликаний допомогти військовим армії рф та білорусі безпечно здатися в полон. Проєкт було запущено у вересні 2022 року Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими, що діє за підтримки Міністерства оборони України та Головного управління розвідки. 

Для отримання інформації російським військовослужбовцям або їхнім рідним та близьким про те, як здатися в полон, слід звернутися на цілодобову телефонну лінію проєкту “Хочу жить” за номером +38 044 350 89 17 або коротким номером 688 (лише для українських номерів). У Telegram та WhatsApp оператори проєкту відповідають за номерами: 

+38 095 688 68 88
+38 093 688 68 88
+38 097 688 66 88

Для попередньої здачі в полон можна скористатися чат-ботом в Telegram.

Оскільки влада росії намагається блокувати доступ до офіційного ]]>сайту]]> проєкту “Хочу жить”, вся інформація про здачу в полон російською також є на сторінках проєкту в]]> Telegram]]>]]>Facebook]]>]]>Twitter]]>]]>YouTube]]>, і віднедавно на ]]>Viber]]> каналі.

 





Рейтинг: 
Голосов пока нет