Ви тут:

1000 українок зможуть пройти безоплатне навчання від Projector Foundation за підтримки Європейського Союзу

07-11-2023
Категорія: 

1000 українських жінок, які вимушено виїхали через війну за кордон, або є внутрішніми переселенками, зможуть пройти безоплатне навчання у сфері креативних та IT-індустрій. Проект реалізується Projector Foundation за фінансової підтримки Європейського Союзу та інформаційної підтримки Мінекономіки.

Проект спрямований на здобуття професійних навичок та підтримку кар’єрних можливостей 1000 жінок протягом року. Projector Foundation ]]>оголошує першу хвилю набору на онлайн]]> навчання. Для участі у конкурсі можуть подаватися безробітні жінки-переселенки та внутрішньо переміщені жінки віком від 18 років. Для реєстрації достатньо документа, що засвідчує статус переміщеної особи відповідно до країни, в якій перебуває жінка, або підтверджує статус внутрішньо переміщеної особи (довідка ВПО).

«Підтримка жіночого лідерства та боротьба із гендерним розривом в оплаті праці – важливий пріоритет у роботі Міністерства економіки. В середньому жінки працюють безкоштовно 6,5 років впродовж життя саме тому, що отримують меншу оплату аніж чоловіки. Ми прагнемо до 2030 року знизити гендерний розрив в оплаті праці з 18,6% до 13,6%. Для цього працюємо і над Стратегією подолання гендерного розриву в оплаті праці, і над можливостями створювати власну справу чи отримувати новий фах. Радіємо, що ці зусилля підтримують партнери. Саме відсутність роботи та низька оплата праці часто стає одними з ключових викликів для жінок, які втікали від війни у безпечніші регіони чи країни. Наша мета – спільними зусиллями зробити так, аби вони відчували, що не одні, що підтримка доступна», - каже Перший віце-прем’єр міністр – Міністр економіки Юлія Свириденко.

«Навчальна ініціатива для українок, які вимушено переїхали всередині України чи закордон – наймасштабніший проект Projector Foundation, до якого ми готувались більш як півроку. Ми хочемо допомогти тим жінкам, хто через війну опинився у складній ситуації та шукає освітніх можливостей у креативних та IT індустріях. Можливо, хтось з вас тільки-но закінчив університет і шукає реалізації, а комусь довелось виїхати з дітьми й залишити власний бізнес. Неважливо, який досвід у вас за плечима, та куди вас закинула війна. Все, що має значення – це ваша віра у свої сили, сміливість починати все з початку, рішучість ставити цілі та боротись за нове майбутнє з якісною освітою та кар’єрними можливостями», - зазначила CEO Projector Foundation Тетяна Фіщук.

Податися на навчання, що стартує у листопаді, можна за такими напрямами:

Заявки на першу хвилю приймаються до 14 листопада 2023 року.

Структура курсів дозволяє студенткам не лише отримати теоретичну базу знань, але й закріпити набуті навички на практиці. Протягом навчання студентки працюватимуть над кейсами реальних замовників, по завершенню навчання вони матимуть сертифікат та готовий проект для портфоліо.

В рамках навчання студенткам надається HR підтримка. Учасниці навчальної програми Projector Foundation підготують свої резюме разом з HR та будуть готові розпочати кар’єру у креативному / IT секторі. Студенткам надається доступ до Projector Library — найбільшої онлайн-бібліотеки з більш ніж 640 лекціями від експертів з українських та світових компаній. Окрім цього, у випускниць курсів буде доступ до сервісу LEZO — це інструмент, який допомагає студентам знайти свого потенційного роботодавця, враховуючи навички та потреби обох сторін.

Деталі щодо умов участі та реєстрації можна знайти за ]]>посиланням]]>, а залишити заявку — у ]]>формі]]>.

Довідково

]]>Projector Foundation]]> — фундація третьої хвилі, що розвиває креативний та інноваційний потенціал України через вільну освіту. Працюють з пʼятьма напрямами: освіта для жінок, ветеранські програми, креативні індустрії, реформування профтехосвіти, підприємництво.

 

Джерело: ]]>Міністерство економіки України]]> - ]]>https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=af70e782-a784-4a5f-82e7-...]]>

 





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)