Ви тут:

Попри обмежені ресурси, намагаємося по-максимуму підтримати наших військових і цивільних, – Артем Лисогор

10-10-2024
Категорія: 

]]>На цьому начальник Луганської обласної військової адміністрації наголосив за підсумками наради з очільниками регіонів, проведеної заступником Керівника Офісу Президента України Віктором Микитою.]]>

«Розглядали низку питань забезпечення життєдіяльності регіонів. Перш за все, безпековий напрям, стан підготовки до опалювального сезону, варіанти підтримки населення в умовах можливих обмежень постачання електрики, забезпечення безперервного освітнього процесу, організацію допомоги ветеранам і переселенцям, – зазначив Артем Лисогор. – Більшість території Луганщини окупована, а можливості обласного бюджету і бюджету громад обмежені. Попри це, ми намагаємося по-максимуму підтримувати наших військових і цивільних – місцевими військовими адміністрації реалізуються відповідні програми. Вже забезпечили наші релоковані лікарні та інші соціальні установи генераторами. Як і хаби, що приймають ВПО у більшості областей. Там розгорнуті пункти незламності. У разі тривалих знеструмлень в цих приміщеннях буде тепло, світло і зв’язок».

Звертаючись до учасників наради, Віктор Микита акцентував, що Президент Володимир Зеленський ставить перед регіональною владою низку завдань, серед яких формування програм підтримки людей в усіх сферах життєдіяльності, серед яких децентралізована система енергогенерації, допомога бізнесу, посилення сектору оборони й безпеки, розвиток мережі захисних споруд, забезпечення базових потреб в умовах воєнного стану та інші.

Питання забезпечення безперебійним зв’язком вирішується спільно із Міністерством цифрової трансформації та мобільними операторами.

Разом із командою Віцепрем’єр-міністра з відновлення України – Міністра розвитку громад та територій Олексія Кулеби в регіонах проводиться відновлення зруйнованого житла й об’єктів критичної інфраструктури.

 

]]>https://loga.gov.ua/oda/press/news/popri_obmezheni_resursi_namagaiemosya...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет