Ви тут:

Володимир Зеленський зустрівся з воїнами ТрО та відзначив їх державними нагородами

07-10-2024
Категорія: 

Президент України Володимир Зеленський відвідав основний командний пункт командування Сил територіальної оборони ЗСУ, зустрівся з бійцями та відзначив їх державними нагородами.

Володимир Зеленський заслухав доповідь командувача Сил ТрО Ігоря Плахути щодо завдань, які бригади виконують у зоні бойових дій.

Президент подякував усім солдатам, сержантам та офіцерам, які здобули славу й повагу для української тероборони.

Вони відзначилися в захисті Харкова, півночі України, у боях на Донеччині, звільненні Херсонщини, а також в обороні Миколаївської та Запорізької областей.

]]>]]>

«Ми всі цінуємо кожен підрозділ територіальної оборони України, який зараз стійко тримає фронт і забезпечує надійну опору позиціям інших наших бригад, що стоять поруч із бригадами тероборони», – сказав Володимир Зеленський.

Президент відзначив захисників державними нагородами, зокрема вручив орден «Золота Зірка» Героя України капітану Юрію Жуковцю. Цьогоріч у квітні у складі зведеного підрозділу на Харківщині під щільним вогнем російських окупантів відбив втрачені позиції та завів на них нові підрозділи. Особисто надав першу медичну допомогу пораненому побратимові, допоміг дістатися до укриття й організував евакуацію. У складі групи взяв у полон 11 російських окупантів. Зазнав поранення, але продовжував командувати до завершення зачистки населеного пункту.

Також п’ятеро бійців отримали ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, один – орден «За мужність» ІІ ступеня та семеро – ордени «За мужність» ІІІ ступеня.

 

]]>https://www.president.gov.ua/news/volodimir-zelenskij-zustrivsya-z-voyin...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет