Ви тут:

Підтримка луганчан, гуманітарна допомога та повоєнне відновлення: Артем Лисогор зустрівся зі стратегічними європейськими партнерами

04-10-2024
Категорія: 

]]>Очільник Луганщини долучився до ряду важливих міжнародних зустрічей у столиці.]]>

Зокрема відбулася зустріч з Мартіном Гаррісом - Надзвичайним і Повноважним Послом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні.

Обговорювали результати попередньої співпраці та визначили актуальні напрямки співробітництва з Луганською областю, яка особливо потребує підтримки в умовах війни та подальшого відновлення.

«Нам необхідно гуртувати наших людей навколо своїх громад. Щодня військові ЗСУ, завдяки несамовитій мужності та ціною власного життя, утримують кожен метр луганської землі. Вони роблять це зокрема і для того, щоб наші люди могли повернутися додому. Усі власні сили ми спрямовуємо на скорішу Перемогу, а тому потребуємо вагомої підтримки від міжнародних партнерів, у тому числі, й у питаннях забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб», - наголосив Артем Лисогор.

Мартін Гарріс запевнив, що народ Британії залишається непохитним у допомозі українцям та наголосив на важливості посилення міжмуніципальної та міжрегіональної співпраці між Луганською областю та регіонами Великої Британії, що сприятиме розвитку економічних та соціальних зв'язків.

Окрему увагу приділили планам відновлення Луганської області після деокупації. Британські партнери запевнили у готовності продовжувати співпрацю і надалі, надаючи необхідну підтримку для відбудови регіону.

Крім цього, плідною стала і зустріч з Мартіном Обергом - Надзвичайним і Повноважним Послом Швеції в Україні та представниками програми Polaris.

Відбулася презентація програми Polaris. Це флагманська ініціатива Швеції для підтримки багаторівневого врядування в Україні, яка допоможе громадам, в тому числі і Луганщини – вийти на безпосередній рівень комунікації у питаннях підтримки внутрішньо переміщених осіб. Програма фінансується урядом Швеції через агентство з питань міжнародної співпраці Sida, реалізується організацією SALAR International у 2024-2028 роках. SALAR International є частиною Асоціації муніципалітетів і регіонів Швеції.

Крім цього, серед представлених напрямків програми уряд Швеції готовий надавати всебічну підтримку Луганщині у питаннях забезпечення роботи органів соціального захисту населення та під час участі представників регіону у міжнародних конференціях та виставках проєктів відновлення після деокупації.

Програма Polaris спрямована як на короткострокові, так і на довгострокові цілі, зосереджуючись на вирішенні потреб системи багаторівневого врядування в Україні та одночасному зміцненні спроможності територіальних громад. Вона включає два ключових компоненти: перший працюватиме з національними суб’єктами та питаннями політики, другий надаватиме безпосередню підтримку громадам, у тому числі під час кризових ситуацій.

На заході також були присутні Андерс Генрікссон, президент Шведської асоціації муніципалітетів і регіонів SALAR, та Якоб Граніт, Генеральний директор Шведського агентства з питань міжнародної співпраці Sida. З боку української влади виступили Олена Шуляк, голова Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, та Андрій Сташків, заступник Міністра освіти і науки України, які висловили свою підтримку і впевненість у успішності програми.

]]>British Embassy Kyiv]]>

]]>Embassy of Sweden in Kyiv]]>

 

]]>https://loga.gov.ua/oda/press/news/pidtrimka_luganchan_gumanitarna_dopom...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет