Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 17.09.2024

17-09-2024
Категорія: 

«Близько 150 разів загарбники обстрілювали населені пункти, розташовані поблизу лінії бойового зіткнення. Найчастіше застосовували безпілотники. 52 – біля Невського, ще 56 – в районі Макіївки. По цих селах росіяни завдали ударів з реактивної і ствольної артилерії. Авіацію застосували по Новоєгорівці», – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Минулої доби російські окупанти атакували неподалік Греківки, Макіївки, Невського, Білогорівки та у Серебрянському лісі.

У Станично-Луганській громаді, лише за офіційним даними, вже вигоріло понад 150 домоволодінь. Там сталося займання вже третього населеного пункту. Окупаційна влада запропонувала перечекати стихію у сусідніх селах, які також у будь-який момент можуть спалахнути. Це вони називають евакуацією. Тому більшість місцевих, які залишилися навіть без документів, намагаються одразу влаштуватися у родичів, вже не сподіваючись на допомогу. Хоча росіяни обіцяють направити на палаючу Луганщину 16 одиниць спеціальної техніки, яка, за їхніми словам, ще «в дорозі».

На папері окупанти не звітують про значні втрати. Чому так? Для уникнення суспільного резонансу вони постійно збільшують чисельність збройних сил рф. Цього разу – ще на 180 тисяч осіб. Фактично вони стануть на місце загиблих і важкопоранених росіян, юридично – збільшать армію ворога до понад 2,39 млн осіб. Примусова мобілізація не припиняється – лише посилюється. Зокрема, в Сєвєродонецьку до військкомату потрапляють порушники комендантської години.

 

За інф.: ]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid0T8cFh9StP5XKUEPYzSJGAfS7UzrY...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет