Ви тут:

У прифронтових громадах Луганщини залишається не так багато людей, але всім необхідним вони забезпечені. Особлива увага – допомозі військовим, які боронять Схід, – Артем Лисогор

14-09-2024
Категорія: 

]]>Очільник Луганщини взяв участь у нараді під головуванням заступника Керівника Офісу Президента України Віктора Микити. До обговорень долучилися начальники ОВА прифронтових областей.]]>

«У прифронтових громадах Луганщини залишається не так багато людей, але всім необхідним до зими вони забезпечені. Звісно, ми щодня наполягаємо на евакуації. Змусити ми їх не можемо, але до осінньо-зимового періоду місцеве населення підготовлено. Це буде вже третя така зима для наших селян. Вони знають, чого очікувати. Про підготовку до роботи у надважких умовах релокованих соціальних установ і хабів доповідав цього тижня окремо. Особливу увагу приділяємо підтримці наших оборонців, про що ще на початку тижня надав доручення керівникам всіх наших громад. Комунальні підприємства області допомагають у будівництві фортифікацій, у тому числі й в інших регіонах. Працюють там, де це військовим потрібно першочергово», – розповів за підсумками засідання Артем Лисогор.

Також голови облдержадміністрацій обговорили проблеми функціонування економічного сектору. Бізнес, зокрема і релокований, продовжує працювати попри усі ризики, забезпечуючи надходження до місцевих бюджетів. Очільникам регіонів доручено посилити комунікацію з підприємцями, проблеми яких – сфера відповідальності військових адміністрацій.

Як зазначив Віктор Микита, окремий напрям – підтримка прифронтових регіонів з боку тилових областей. Невдовзі будуть представлені пропозиції і ухвалені відповідні рішення.

Він наголосив, що Глава держави Володимир Зеленський ставить перед ОВА завдання стосовно посилення обороноздатності країни та забезпечення життєдіяльності областей в умовах постійних атак з боку росіян.

 

]]>https://loga.gov.ua/oda/press/news/u_prifrontovih_gromadah_luganshchini_...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет