Ви тут:

Берегти пам’ять та підтримувати: Сергій Дейнеко та Артем Лисогор зустрілися з родинами загиблих військовослужбовців

13-09-2024
Категорія: 

Сьогодні вшанували пам’ять тих, хто першими прийняли удар ворога у 2014-му році та першими зазнав втрат з початком повномасштабного вторгнення – загиблих Героїв ]]>3 прикордонний загін імені Героя України полковника Євгенія Пікуса]]>.

Згадали наших Захисників великою луганською родиною – на захід завітав наш земляк, голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко.

«На жаль, війна завжди забирає найкращих. Тому я б хотів, аби ми згадали не як загинули ці хлопці, а як вони жили. Їх принципи, людяність, честь та патріотизм», - зазначив Сергій Дейнеко.

Сімох прикордонників було відзначено Знаками Пошани «Захиснику Луганщини», на жаль, посмертно. Артем Лисогор вручив ці нагороди їх родинам.

«Я би хотів вам подякувати – батькам за те, що ви виховали мужніх, гідних та вірних принципам людяності синів. Дружинам, що підтримували і недосипали ночі, хвилюючись за своїх Героїв. Ви чекали на них вдома, але, на жаль, тепер вони завжди оберігатимуть вас з небес. Ми маємо бути сильними і зберегти пам’ять про кожного з них, і про ті вчинки, які вони здійснили. Вони загинули, вже будучи Героями», - підкреслив Артем Лисогор.

Після меморіального заходу Артем Лисогор та Сергій Дейнеко поспілкувалися з рідними та близькими наших Захисників. Обговорили проблемні питання, які виникають у сімей. Більшість непокоїть благоустрій могил та створення меморіальних комплексів – родини хочуть зберегти пам’ять про своїх оборонців, деякі мають проблемні питання з приводу державних виплат та оформлення документів.

Родини загиблих, які віддали свої життя за Україну не мають залишатися наодинці, а тому і облдержадміністрація, і військові частини, і керівництво держави завжди готові підтримати їх.

Сергій Дейнеко – голова Державної прикордонної служби України, у свою чергу також подякував за значну допомогу з боку керівництва Луганщини прикордонникам та вручив відзнаки Артему Лисогору та Олексію Смирнову.

 

]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid0t2h3ucUBB672yfXc5k13mq6K1wSh...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет