Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 13.09.2024

13-09-2024
Категорія: 

«Попри те, що у прифронтових населених пунктах Луганщини лишається лише 20 осіб, ми продовжуємо регулярно доставляти їм допомогу. Учора привезли до Новолюбівки та Невського хліб, якого має вистачити на тиждень. Роздали кожному. Постійно доправляємо туди продукти, засоби гігієни, за необхідності будівельні матеріали для швидкого відновлення будинків, що постраждали від обстрілів», - поінформував начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Невське та Макіївку загарбники обстрілювали зі ствольної та реактивної артилерії, здійснювали скиди з БпЛА.

Атакували росіяни за підтримки авіації.

Бойові дії точилися поблизу Стельмахівки та Невського.

російські силові структури зробили запит до усіх військкоматів у так званій «лнр» стосовно інформації про осіб, що одержали громадянство рф, але повторно не стали на військовий облік.

Таких чоловіків з окупованої Луганщини позбавлятимуть російського громадянства. Це вимога ухваленого нещодавно кремлем «закону». Її застосовуватимуть одразу після перевірки документів, де буде відсутня свіжа позначка з військкомату. Стосується це виключно жителів зЛуганщини й інших захоплених рашистами територій. У регіонах рф за таке порушення передбачено звичайний штраф. Тож, за одержання паспорта рф тепер потрібно віддати «долг родине».

У школах Старобільська окупанти розповсюджують друковані агітаційні матеріали щодо підписання контракту з армією рф. Роздають кожному. Особлива увага приділена старшокласникам, багато з яких вже за декілька місяців стануть повнолітніми. До речі, на військовий облік юнаків, яким виповнилося 16 років, на окупованих росіянами території Дуганської області поставили ще до 31 березня 2024 року. Обов’язкову явку до військкоматів забезпечували заклади освіти.

 

За інф.: ]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid02cu5VezADCdZv2YqSEKDNAhh69zj...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет