Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 12.09.2024

12-09-2024
Категорія: 

«Ворог безперервно обстрілює населені пункти поблизу лінії бойового зіткнення. Тому щодня пропонуємо місцевим жителям деокупованих сіл евакуюватися. Однак, чим менше людей там залишається, тим важче їх вмовити. Так, у Невському зараз мешкає 17 осіб, ще троє – у Новолюбівці. Проводимо відповідні бесіди з кожним. Бажаючим допоможемо виїхати, забезпечимо тимчасовим житлом, вирішимо найбільш нагальні питання», – наголосив Артем Лисогор, начальник Луганської обласної військової адміністрації.

Минулої доби по Невському та Макіївці противник спрямував 106 безпілотників, 25 разів вдарив з артилерійських систем.

Намагалися просунутися росіяни поблизу Стельмахівки, Андріївки, Макіївки, Невського, Греківки та Твердохлібового.

Ні про яке відновлення виробництва чи «друге дихання» вугледобувних підприємствах, що розташовані на тимчасово окупованій рашистами частині Луганщини, вже не йдеться. «Інвестори» лише прискорять процес занепаду галузі. І якщо вирізання обладнання ще можна тимчасово приховати за ширмою буцімто очікуваної реконструкції, то демонтаж систем живлення, трансформаторів та відключення високовольтних ліній, що постачали електрику на шахти, натякає на зворотнє. Такі роботи вже відбуваються у Новодружеську, Привіллі, Гірському.

Серед військових рф, що перебувають на території окупованої ними Луганщини, збільшилася кількість дезертирів. Рейди військової поліції міноборони рф посилено. Зокрема, в Старобільську поліціянти загарбників влаштовують перевірку документів ледве не кожному перехожому чоловічої статі.

 

За інф.: ]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid0WHrqzaR1JegcyKkb7t5ZZiNAPj99...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет