Ви тут:

Свідоцтва про шлюб, розірвання шлюбу та зміну імені — уже в Дії

10-09-2024
Категорія: 

]]>Ці документи з’являться в застосунку Дія автоматично. Свідоцтва знадобляться, коли влаштовуєтеся на роботу, підтверджуєте зміну прізвища, оформлюєте пільги, аліменти чи отримуєте допомогу. ]]>

Окрім цього, у Дію автоматично за податковим номером підтягнеться свідоцтво про народження дитини. Не потрібно буде вводити вручну серію та номер документа. Це розв’яже проблему, коли, наприклад, мама змінює прізвище і свідоцтво дитини через це не підтягується.

Також Дія підтягне свідоцтва про народження вже повнолітніх дітей, а ще свідоцтва для батьків-усиновлювачів та батьків, які змінили прізвище. 

Зверніть увагу, свідоцтва підтягуються автоматично, якщо в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян є інформація про податковий номер.  

Переконайтеся, що користуєтесь оновленою версією Дії, — і свідоцтва будуть завжди під рукою. Нагадаємо, що в застосунку вже доступний Шлюб онлайн. Весь процес реєстрації шлюбу проходить у смартфоні — від подання заяви до одруження. Подбали, щоб і свідоцтво про одруження було в Дії.

Менше паперової рутини — більше часу з близькими. 

Послуга реалізується Міністерством цифрової трансформації спільно з Міністерством юстиції України, Державним підприємством «Національні інформаційні системи» та ДРАЦС за підтримки швейцарсько-української Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа.

 

Джерело: Міністерство цифрової трансформації України - ]]>https://thedigital.gov.ua/news/svidotstva-pro-shlyub-rozirvannya-shlyubu...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет