Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 07.09.2024

07-09-2024
Категорія: 

«На Куп’янському напрямку противник атакував поблизу Стельмахівки та Андрівки, на Лиманському – в районах Новоєгорівки та Макіївки. На окремих ділянках штурмував за підтримки авіації. Так, по Стельмахівці росіяни завдали удару некерованими авіаційними ракетами. По Невському – із реактивної системи залпового вогню. В бік Макіївки та Невського окупанти били з артилерійських установок та застосовували БпЛА», – зазначив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Співробітникам «Східвугілля», яких окупанти примусово мобілізували до армії рф, запропонували отримати грошову компенсацію за невикористані дні відпустки, що накопчилися до призову. Для цього шахтарям треба звернутися із відповідною заявою, в якій, щоправда, слід повідомити про звільнення за власним бажанням чи за згодою сторін. Це офіційна пропозиція так званого «мінтопенерго лнр». До речі, на період мобілізації трудовий договір з ними призупинений. Пропонують чоловікам добровільно залишитися без будь-яких соціальних гарантій.

З літа в окупованому Лисичанську, протяжність якого складає понад 15 км, рашисти населенню припинили підвозити питну воду. Загарбники вже третій рік обіцяють полагодити систему централізованого водопостачання, але далі розмов та показових ремонтів окремих ділянок справа не просувається. До цього для місцевих жителів організовували підвезення води, щоправда на нерегулярній основі. Останнім часом надані рф водовози з міста зникли. Ця подія збіглася із заміною куратора із татарстану, якому «підшефний» Лисичанськ.

 

За інф.: ]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid0Wn2v9TJFne4RYaN44U4KYU67CpMQ...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет