Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 05.09.2024

05-09-2024
Категорія: 

«77 безпілотників застосували окупанти в бік Макіївки та Невського. Понад 50 з них – над селом, де ще залишаються місцеві жителі. По Невському ворог також поцілив з реактивної системи залпового вогню. По цих двох населених пунктах завдані удари й зі ствольної артилерії», – зазначив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Атакували російсьуі загарбники поблизу М’ясожарівки, Греківки, Макіївки, Невського.

Зворотного шляху немає. Інформацію про чоловіків із так званої «лнр», які з певних причин завершили воювати, але залишилися живими і не скаліченими, включили до нової російської бази розшуку «СОЧ» (ті, хто самовільно залишив частину). Їх знаходять і силоміць повертають на фронт. Про це стало відомо після скарг родичів та детального аналізу затримань, які відбулися протягом літа.

Серед повернутих рашистами на фронт – мобілізовані луганчани, які звільнилися зі служби в армії рф у 2022 році. Є й ті, кого визнали непридатними лікарі. Затримують й колишніх контрактників; ув’язнених, яких агітували воювати «вагнерівці», а потім відпустили; бойовиків, задіяних в окупації Луганщини, починаючи з 2014 року.

Тобто всіх, в кого є бойовий досвід. Вони не знали, що можуть перебувати в розшуку, і не очікували затримання. Система вирішила інакше.

Лісові пожежі навколо Сєвєродонецька не вщухають. На обвинувачення у бездіяльності рятувальників в окупантів існує два варіанти відповідей. Спершу кажуть, що не вистачає сил і засобів для боротьби зі стихією. Зрештою їм підказали, що в такому випадку, щоб врятувати хоча б житлові масиви, на які перекидається вогонь, можна звернутися по допомогу до інших міст. Через небажання щось робити загарбники знайшли іншу причину – замінованість лісів. Яка, щоправда, не заважає, регулярно вивозити звідти деревину.

 

За інф.: ]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid02y1sfkhiDfk2gALQjFtE4QEuNuo9...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет