Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 03.09.2024

03-09-2024
Категорія: 

«У бік прифронтових Невського та Макіївки загарбники спрямували минулої доби 85 БпЛА. Більшість – 54 – по Макіївці. Наступальні дії підтримували вогнем з артилерії різних типів. Намагалися досягти успіху і на Лиманському, і на Куп’янському напрямках. Наші хлопці мужньо стримують противника», – наголосив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Атакували росіяни також поряд із Греківкою та зі Стельмахівкою.

Окупаційна адміністрація Сєвєродонецька цьогоріч неодноразово наголошувала на масовому поверненні місцевих жителів, кількість яких нібито збільшилася від 10-15 тисяч осіб, що залишилися після окупації, до 60 тисяч. Однак учора самі ж колаборанти створений ними фейк спростували, повідомивши про кількість школярів станом на 2 вересня 2024 року – а саме 1 693 особи. У порівнянні із початком минулого навчального року цей показник зріс лише на 240 осіб. Це з урахуванням дітей родин росіян, що за ці роки оселилися у захопленому ними Сєвєродонецьку. Про десятки тисяч людей, що начебто повернулися, мова не йде. Слід зазначити, що перед початком повномасштабного вторгнення у школах громади здобували освіту понад 10 тисяч дітей – ушестеро більше.

Лише після того, як в населених пунктах навколо Антрацита через пожежу зайнялися майже 150 будинків та будівель, окупаційна влада запровадила там режим надзвичайної ситуації. Горіння сухостою на площі 300 га переросло в масштабну пожежу. Вже вкотре допущено перекидання полум’я на житлову забудову. У двох селах будинки вигоріли цілими вулицями. Вже знайдено декілька тіл загиблих цивільних.

 

За інф.: ]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid03KrfdMBN42V5xPwELmySitNtfHyY...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет