Ви тут:

Артем Лисогор віддав шану загиблим Героям Луганщини та вручив нагороди родинам загиблих Захисників України

29-08-2024
Категорія: 

]]>Голова Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор у Дніпрі на Краснопільському цвинтарі взяв участь у меморіальних заходах до Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.]]>

На заході була присутня мати загиблого Захисника Луганщини Руслана Довгополого – Віра Олександрівна Пожидаєва.

Попри біль, який не втамує ніякий час, ця жінка допомагає зберегти пам’ять про наших Героїв, рідні та близькі яких не можуть доглядати за могилами своїх синів, чоловіків та братів.

«Ми схиляємо голови перед мужніми чоловіками та жінками, які віддали свої життя за нашу Батьківщину. У цей день в кожній приймаючій громаді по всій країні луганчани йдуть до могил своїх земляків, які ціною власного життя захистили нас від російської навали. На жаль, небесне воїнство Луганщини поповнюється щодня. Пам’ятаємо кожного», – сказав Артем Лисогор.

Участь у скорботних заходах взяли представники силових відомств, а також громад Лисичанська, Рубіжного, Сєвєродонецька та Мілового.

]]>«Щоб висловити вам співчуття та підтримку завжди бракуватиме слів…», - Артем Лисогор вручив нагороди родинам загиблих Героїв]]>

До Дня пам’яті загиблих Захисників України голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор зустрівся з родинами загиблих військовослужбовців.

«Шановні дружини, діти, батьки, брати та сестри, побратими Героїв! Для того, щоб висловити вам підтримку завжди бракуватиме слів… Але разом з вами всі українці щодня схиляють голови у скорботі. Ми пам’ятаємо про подвиг тих, хто віддав свої життя за нашу державу і не дамо про це забути», - сказав очільник Луганщини.

Від імені Президента України Артем Лисогор вручив Орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) доньці загиблого старшого механіка-водія 2-го батальйону оперативного призначення Олександра Терещенка. Захисник ніс службу в лавах 31-ї бригади Національної Гвардії України. Стяг підрозділу передав родині Героя заступник командира 31 Бригади НГУ по роботі з особовим складом, полковник Євгеній Хлабистін.

Знаками Пошани «Захиснику Луганщини», на жаль, посмертно нагороджено 18 Героїв з Луганщини, та тих, хто віддав своє життя за наш регіон. Артем Лисогор вручив відзнаки родинам загиблих Героїв.

«Хтось із цих хлопців загинув, рятуючи поранених з поля бою, хтось потрапив під обстріл, когось знайшла куля снайпера, але всі вони пішли у засвіти героїчно. Адже вони захищали своє – дітей, родину, країну», - наголосив очільник Луганщини.

Сьогодні обов’язок кожного – зберегти пам’ять про усіх, хто загинув за десятиліття війни в Україні. А Сили Оборони України завершать справу – дадуть відсіч агресору та повернуть мир у кожен населений пункт рідної Луганщини та всієї держави.

]]>31 Бригада ім. генерал-майора Олександра Радієвського НГУ]]>

 

 

Джерело: ]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid04rka49LQYdXMK6qSncGs4RNSpqhr...]]> та ]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid0fxs7dSyTECddYhbepThLMWJRK6ss...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет