Ви тут:

Житловий проєкт МОМ: Сєвєродонецька та Дрогобицька громади обговорили поточний стан і наступні кроки з реалізації

26-08-2024
Категорія: 

Днями відбулась зустріч між представниками Дрогобицької міської ради та першим заступником начальника Сєвєродонецької МВА Тетяною Верховською і начальником управління економічного розвитку СМВА Сергієм Карпеченко.

Метою наради стало узгодження механізму міжмуніципального управління проєктом та обмін інформацією стосовно порядку та строків реалізації Житлового проєкту міжнародної технічної допомоги МОМ «Покращення житлових умов внутрішньо переміщених осіб на Сході України». Цей проєкт спрямований на забезпечення житлом у тому числі мешканців Сєвєродонецької міської територіальної громади.

У місті Дрогобич заплановано збудувати дві багатоповерхівки. Там 50% квартир заброньовано для жителів Сєвєродонецької громади.

Проєкт розрахований до кінця 2026 року. Відповідно до підписаних меморандумів і існуючої законодавчої бази, зараз розробляється механізм соціальної оренди житла — оренда з правом викупу.

 

Проєктом міжнародної технічної допомоги «Покращення житлових умов внутрішньо переміщених осіб на Сході України» передбачено будівництво/реконструкцію у 2024-2025 роках 24 житлових об’єктів у територіальних громадах Київської, Львівської, Чернівецької, Вінницької та Івано-Франківської областей.

Нагадаємо, Луганська ОВА та Сєвєродонецька МВА підписали меморандуми про співпрацю з Мінреінтеграції та Міжнародною організацією з міграції щодо будівництва житла.

Партнером Луганської облдержадміністрації стала Львівська облдержадміністрація, а Сєвєродонецької міської військової адміністрації - Дрогобицька міська рада.

 





Рейтинг: 
Голосов пока нет