Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 23.08.2024

23-08-2024
Категорія: 

«Під час кожної поїздки до звільнених сіл розмовляємо з місцевими стосовно евакуації, бо лінія бойового зіткнення зовсім поруч. Залишатися там небезпечно. Пропонували виїхати і вчора та водночас роздали жителям Невського та Новолюбівки тижневий запас хліба», – зазначив Артем Лисогор, начальник обласної військової адміністрації.

Окупанти на припиняють обстріли цих сіл. По Макіївці вдарили з реактивної системи залпового вогню, також застосовували артилерію та БпЛА в бік Невського та Макіївки.

Противник спробував атакувати в районах Стельмахівки, Андріївки, Макіївки, Греківки, Невського та Білогорівки.

Понад два роки на вулицях та у кварталах Сєвєродонецька залишаються наслідки руйнації багатоповерхівок, по яких били росіяни під час штурму міста. Лише на цьому тижні окупанти визначили підприємство, яке ліквідовуватиме наслідки злочинів загарбників. Воно здійснює господарську діяльність зі збирання та транспортування будівельних відходів. Це на поточний час єдине підприємство на три наполовину знищених міста – Лисичанськ, Рубіжне, Сєвєродонецьк.

У Лопаскиному, що у Щастинській громаді, сталося займання сухої трави. Полум’я перекинулося на будинки. Місцеві жителі спробували викликати рятувальників, але ті лише спостерігали, як вигоріло 31 домоволодіння. Раніше в населеному пункті мешкало 138 осіб. Тепер більша частина села знищена. І така ситуація всюди, де приходить ніким не званий "русскій мір".

 

За інф.: ]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid0KkAQA5sbqnvSiyYXZcxKLC6WzS5N...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет