Ви тут:

Як застрахованій особі переглянути е-лікарняний на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України?

15-08-2024
Категорія: 

Е-лікарняний формується в електронному реєстрі листків непрацездатності на підставі інформації медичного висновку про тимчасову непрацездатність, створеного лікарем у закладі охорони здоров’я.

Листок непрацездатності формується якщо:

  • у реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування є інформація про трудові відносини особи / повідомлення про прийняття працівника на роботу на дату початку періоду її непрацездатності;
  • в обліковій картці застрахованої особи зазначено коректні та актуальні відомості.

Застраховані особи мають можливість, не виходячи з дому, перевірити статус формування е-лікарняного онлайн.

Алгоритм дій такий:

  1. Авторизуйтеся в особистому кабінеті електронних послуг Пенсійного фонду України ]]>https://portal.pfu.gov.ua/]]>за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП) або інтегрованої системи електронної ідентифікації (ID.GOV.UA) і натисніть кнопку «Увійти».

    1 1024x763

  2. Оберіть у лівому боковому меню вкладку «Тимчасова втрата працездатності».

    3 1024x759

  3. Перейдіть у розділ «Мої листки непрацездатності».

    4 1024x762

  4. Перегляньте коротку інформацію про поточний листок непрацездатності. Розгорніть для детального ознайомлення та натисніть піктограму з галочкою.

    2 1024x763

    5. Якщо інформація відображається, е-лікарняний створений успішно та буде доступний для вашого роботодавця / роботодавців.

    6 1024x761

    Якщо дані е-лікарняного (період непрацездатності, найменування страхувальника тощо) зазначені правильно, то страхувальник сформує заяву-розрахунок для оплати лікарняного в кабінеті роботодавця на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

    Довідково

    Лікарняний набуває статусу «Готовий до сплати» через 7 днів після дати його закриття, а для лікарняних по вагітності та пологах – через 7 днів після дати відкриття.

 

Джерело: ]]>Пенсійний фонд України]]> - ]]>https://www.pfu.gov.ua/2166466-yak-zastrahovanij-osobi-pereglyanuty-e-li...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет