Ви тут:

Понад 340 дронів військовим, оздоровлення дітей-переселенців, преміювання спортсменів-луганчан, – підсумки тижня, що минає, від Артема Лисогора

10-08-2024
Категорія: 

«Прибуття першої партії західних літаків-винищувачів F-16 до України – це визначна подія для нашої держави. Доказ того, що військова підтримка країнами НАТО нашої боротьби за незалежність триватиме і надалі. Цікаві події відбуваються і на території Північної Слобожанщини, де добрі люди роблять справедливі речі. Як наголосив Верховний Головнокомандувач в одному із нещодавніх щоденних звернень: «І що більше тиску буде на росію – на агресора, який приніс війну в Україну, – то ближчим буде мир. Справедливий мир через справедливу силу», – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор, підсумовуючи події тижня.

Для підтримки потреб у безпілотних засобах ураження він передав 237 fpv-дронів військовим 60-ї окремої механізованої Інгулецької бригади та 108 – бійцям 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади.

Окремо Артем Лисогор повідомив про участь у відкритті форуму «Молодь. Трансформація. Рух». Він наголосив, що молоді люди – найпотужніший ресурс Луганщини. «Після Перемоги ми будемо не просто відновлювати зруйновані міста, а побудуємо сучасні та енергоефективні – такі, які будуть зручними для майбутніх поколінь», – додав голова облдержадміністрації.

Артем Лисогор повідомив про преміювання трьох луганських спортсменів та їх тренерів за рахунок обласного бюджету. Грошові винагороди нададуть призерам міжнародних змагань та наставникам спортсменів, що виступають за наш регіон.

Серед них – два представники Олімпійських видів спорту. Це – Анна Письменська та Радомир Стельмах. Також відзначено бронзову призерку світової першості із жиму лежачі та класичного жиму лежачі Ганну Кадацьку.

Громади області невпинно працюють над своїми зобов’язаннями у сфері захисту соціальних прав своїх земляків, про що вони безпосередньо звітують.

Зокрема, продовжується підтримка військовослужбовців та членів їх сімей. Так, ще шістьом мешканцям Красноріченської громади виплачено матеріальну допомогу. Усього цьогоріч із бюджету Красноріченської громади одноразову матеріальну допомогу видано 26 особам. Загальна сума соціальної підтримки склала 328 тис. гривень.

У Сєвєродонецькій громаді виділили грошову допомогу ще 15 військовим, у Білокуракинській – 11.

Також повідомлено про хід літньої оздоровчої кампанії. Так, відпочинок організовано ще для 37 дітей зі Старобільщини, малеча з Лисичанської громади вирушила на оздоровлення до Закарпаття, а діти з Сєвєродонецька оздоровляються у Литві на запрошення Почесного консула Литовської Респібліки у Луганській області Робертаса Габуласа.

 

]]>https://loga.gov.ua/oda/press/news/ponad_340_droniv_viyskovim_ozdorovlen...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет