Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 08.08.2024

08-08-2024
Категорія: 

«До Харківщини допомогли виїхати 63-річній жінці з Невського. За домовленістю з приймаючою громадою, луганчанку забезпечили безоплатним житлом. Питаннями, які необхідно буде їй вирішити, опікуватиметься Красноріченська військова адміністрація, – поінформував Артем Лисогор, начальник Луганської обласної військової адміністрації. – Перебувати в прифронтових населених пунктах вкрай небезпечно. Щоразу пояснюємо це місцевому населенню, пропонуємо евакуацію до безпечних регіонів. Бо, наприклад, учора росіяни вдарили по Невському зі ствольної артилерії. Унаслідок влучання сталося загоряння двох будинків. На щастя, в цих домоволодіннях нікого не було».

Із цього ж виду озброєння ворог поцілив по Макіївці. Крім того, по Макіївці і Невському були застосовані реактивні системи залпового вогню та безпілотники.

Загарбники спробували просунутися уперед біля названих вище населених пунктів та у Серебрянському лісі. Усі атаки відбиті нашими Захисниками.

На окупованій території Луганщини набирає обертів інформаційна кампанія російських загарбників щодо наслідків, які відчують місцеві жителі при відмові від паспорту рф.

Із 1 січня 2025 року окупанти позбавлять їх можливості отримувати визначені законодавством соціальні виплати, повністю закриють доступ до безоплатного медичного обслуговування. Також загарбники погрожують максимально ускладнити процес працевлаштування та збільшити ставку оподаткування.

За відсутності паспорту рф з наступного року українців на окупованій Луганщині росіяни вважатимуть особами, які зобов'язані перебувати на території рф відповідно до вимог, що пред'являються до іноземних громадян та осіб без громадянства. Тобто, стати на міграційний облік, або ж мати дозвіл на тимчасове проживання чи посвідку на проживання.

 

За інф.: ]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid02n4ant5kVH3Zn8n2GbjEsFCdfrLy...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет