Ви тут:

Луганчани подають щодоби по 18 повідомлень про зруйноване житло

01-08-2024
Категорія: 

Такі дані повідомлено під час засідання Луганського регіонального офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

 

До Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією рф проти України, починаючи з 29 березня 2022 року і дотепер, луганчанами подано 46 577 інформаційних повідомлень.

Найбільше повідомлень про пошкоджене чи знищене житло надійшло від жителів Сєвєродонецької громади –16 720 або 35,9 % від загальної кількості. Значна кількість – від мешканців Попаснянської (8 445 або 18,1 %), Рубіжанської (6 720 або 14,4 %) та Лисичанської (6 379 або 13,7 %) громад.

В поточному році в середньому за день подається 18 таких інформаційних повідомлень.

Місцевими військовими адміністраціями опрацьовано 44 815 (96,2 %).

Із них 33 219 прив’язані до об’єктів нерухомого майна, внесених до РПЗМ. Водночас 11 598 присвоєно статус «не підлягають обробці». Це сталося через дублювання, некоректні дані щодо адреси, власника майна тощо.

Загалом до РПЗМ внесена інформація стосовно 36 816 об’єктів нерухомого майна, у тому числі 11 382 будівель та 25 434 приміщень.

Більшість внесених об’єктів в РПЗМ – це житло. Приватні будівлі складають 68,1 %, багатоквартирні житлові будинки – 24,2 %. Із загальної кількості внесених приміщень квартири становлять 93,4 %.

Як повідомила начальник управління бюджетної політики та стратегічного планування Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Світлана Борис, військовим адміністраціям населених пунктів слід приділяти більше уваги оперативному опрацюванню інформаційних повідомлень та внесенню якомога повної інформації щодо об’єктів нерухомого майна, зокрема, стосовно його площі.

Також зазначено, що комісії з питань обстеження пошкоджених об’єктів нерухомого майна створено 24 військовими адміністраціями населених пунктів області.

Комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна з використанням електронної публічної послуги «єВідновлення» – усіма місцевими військовими адміністраціями.

Комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна – також усіма.

Орієнтовно на початку серпня буде відкрито функціонал подання в «Дію» заяв про надання компенсації за знищене майно, яке розташоване на територіях активних бойових дій, де функціонують державні електронні інформаційні ресурси.

Після запуску цього функціоналу на зазначених територіях мають повноцінно запрацювати комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна та Комісії з обстеження об’єктів.

]]>https://loga.gov.ua/oda/press/news/luganchani_podayut_shchodobi_po_18_po...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет