Генеральний секретар оголосив нового керівника Представництва НАТО в Україні

19-07-2024

]]>У середу, 17 липня 2024 року, Генеральний секретар Єнс Столтенберг оголосив призначення Старшого представника, який очолить Представництво НАТО в Україні (NRU).]]>

Патрік Тернер буде виконувати цю роль в Києві з вересня 2024 року. Перед цим він обіймав посади помічника Генерального секретаря з питань операцій і помічника Генерального секретаря з оборонної політики і планування, а також обіймав низку високих посад державної служби Сполученого Королівства.

NATO Secretary General Jens Stoltenberg announced the appointment of a Senior Representative to lead the NATO Representation in Ukraine (NRU), Patrick Turner

Генеральний секретар привітав це призначення: «Патрік Тернер привносить на цю роль роки лідерства і досвіду. Як відданий державний службовець, він має великий список досягнутих результатів. Я переконаний, що він досягне відмінних результатів у цій важливій ролі, в міру того як НАТО продовжує посилювати свою підтримку України». Пан Тернер сказав: « Для мене справжня честь бути призначеним Старшим представником НАТО в Україні. Я очікую на момент, коли я очолю Представництво НАТО і буду працювати дуже тісно з українськими властями і з країнами-членами і партнерами НАТО, допомагаючи НАТО надавати Україні підтримку».

Як Старший представник, пан Тернер очолить NRU і візьме на себе фокус взаємодії НАТО з українськими властями в Києві. Він буде координувати зусилля НАТО і надавати Альянсу свою оцінку ситуації в Україні і  відповідні поради.

На саміті НАТО у Вашингтоні союзники домовились заснувати Безпекову допомогу і тренування для України (NSATU) заради кращої координації надання військового обладнання і тренування для України. Це ґрунтується на безпрецедентній підтримці, яку НАТО надає Україні для оборони від російської агресії. Члени Альянсу також оголосили своє зобов’язання довгострокової підтримки України з мінімальним рівнем в 40 мільярдів євро протягом наступного року, і надавати сталі рівні безпекової допомоги для того, щоб Україна перемогла.

 

]]>https://www.nato.int/cps/uk/natohq/news_228106.htm?selectedLocale=uk]]>