Ви тут:

Всеукраїнський літературно-мистецький конкурс для дітей та молоді «СИЛЬНІ ДУХОМ IN-UA»

23-07-2024
Категорія: 

З 05 липня до 15 серпня 2024 року проводиться літературномистецький конкурс для дітей та молоді до 19 років «Сильні духом IN-UA»

Творчі роботи юних літераторів увійдуть до збірки «Сильні духом». Книга-каталог дитячої творчості буде створена у декількох форматах задля її широкого поширення: видана лімітованим виданням, як e-Book з текстовими, а також діджиталізованими аудіо- та відеоматеріалами, а також у форматі аудіокниги. Проєкт передбачає одночасно пошук і промоцію талановитих юних особистостей, у тому числі серед дітей та молоді з інвалідністю та/або постраждалих від війни, а також використання процесу творчості для психологічної допомоги українським дітям, підліткам та молоді, які перебувають під час війни у складному емоційному стані.

МЕТА ТА ЗАВДАННЯ КОНКУРСУ.

Мета Конкурсу: Об’єднати в одному культурному просторі, єдиною творчою мотиваційною діяльністю дітей та молодь з інвалідністю та без неї, маючих травматичний досвід від війни та тих, яких вона торкнулась менше. А також дати висловитись та реалізуватись обом групам через творчість (літературну та іншу), усвідомити власні проблеми та розповісти позитивні історії долання труднощів.

Виховання у підростаючого покоління українців поваги до сили духу та талантів людей з інвалідністю та постраждалих від війни в Україні.

Завдання Конкурсу:

– Пошук й промоція талановитих юних особистостей, у тому числі з інвалідністю та постраждалих від війни, які мають потяг до літературної та іншої творчості та/або бажання висловити свої думки на заявлену тему.

– Виховання в суспільстві емпатії, толерантності та поваги до людей з інвалідністю та/або постраждалих від війни.

– Промоція сильних духом українців з інвалідністю та/або постраждалих від війни (митців, спортсменів, письменників, громадських діячів та ін. фахівців), у тому числі тих, чиї історії життя та долання труднощів надихнули дітей та молодь на написання робіт.

– Створення соціально-важливого культурного продукту – інтерактивної мотиваційної книги на тему долання перешкод, досягання успіху особами з інвалідністю та постраждалими від війни.

 

УЧАСНИКИ КОНКУРСУ, НОМІНАЦІЇ, ТЕРМІНИ ПРОВЕДЕННЯ.

Основна цільова аудиторія Конкурсу – діти, підлітки та молодь до 19 років.

Учасники Конкурсу розподіляються за наступними віковими категоріями:

–   до 10 років;

–   11-13 років;

–   14-16 років;

–   17-19 років.

У Конкурсі беруть участь діти з усіх областей України, а також українські діти, які тимчасово знаходяться за межами України.

 

Конкурс проводиться у 4 номінаціях:

– Літературний твір;

– Художня робота (комікс);

– Відеоролик;

– Комп’ютерна презентація.

 

Конкурс триває з 5 липня по 15 серпня 2024 року. Оголошення результатів Конкурсу 1 вересня 2024 р.

Видання збірки з творами фіналістів – жовтень 2024 року.

 

ВИМОГИ ДО КОНКУРСНИХ РОБІТ.

Відповідність темі Конкурсу.

Автор твору має розкрити зміст на прикладі історії сильної духом людини, яка пережила травмуючий досвід війни або має інвалідність, але незважаючи на труднощі змогла відновитись, реалізуватись в житті й досягти успіху. Або автор може розказати цю історію про себе, якщо він має такий життєвий досвід.

На Конкурс приймаються оригінальні авторські твори українською мовою.

 

Вимоги до конкурсних робіт по номінаціях:

–  Літературний твір (поезія та коротка проза будь-якого жанру та форми: есей, нарис, розповідь, оповідання, інтерв’ю реальне чи уявне, казка тощо. Допускається і вітається одночасно з літературним твором подання візуалу, який розкриває та підсилює тему твору (фото, художні роботи, відео, аудіо тощо).
 Обсяг літературної роботи до 3 сторінок у форматі Microsoft Word, шрифт – Times New Roman (12 розмір), 1,5 міжрядковий інтервал, усі поля – 1,5 см, сторінки формату А4.

–      Художня робота (комікс – серія авторських художніх робіт з авторським текстовим матеріалом на визначену тему від 5 до 20 кадрів/сюжетів. До участі допускаються роботи виконані традиційними засобами (олівець, вугілля, акварель, олія і т.д.), якісно відскановані, а також оригінали робіт створені за допомогою графічного планшета або комп’ютера. Роботи приймаються розміром А4 (210×297 мм), тип файлу jpg, jpeg з розширенням 300 dpi, у кольоровій системі RGB. Орієнтація сторінки може бути як вертикальною, так і горизонтальною (на розсуд автора).

–  Відеоролик (Тривалість ролика – до 10 хвилин; формат файлу – AVI або MP4, стиснення – «без стиснення» або xVid. Відеоролик може бути відзнятий будь-якими доступними для автора /авторського колективу засобами (за допомогою професійної або непрофесійної відеокамери, фотоапарату, смартфону, мобільного телефону тощо). Під час зйомки та відеомонтажу автор/автори можуть використовувати будь-які спеціальні програми, методи, способи та інструменти створення, наповнення і оформлення відеоматеріалу.

–  Комп’ютерна презентація (Обсяг до 20 слайдів у форматі Power Point. Дозволяється використовувати будь-які прийоми художньої та комп’ютерної обробки інформації, світлини, малюнки, аудіо та відеофрагменти. Кожен слайд обов’язково має супроводжуватися коментарем відповідно до змісту зображення. Конкурсна робота подається як авторський продукт, що не містить в собі елементів плагіату. Забороняється запозичення та копіювання з робіт інших виконавців.)

 

Вимоги до оформлення та подання робіт:

–  Конкурсні роботи подаються в електронному вигляді на е-mailsylniduhomuaatgmail [dot] com

–  Тема електронного листа – Прізвище та ім’я, вік конкурсанта, номінація.

–  Файл (файли) з конкурсною роботою має бути підписаний Прізвищем та ім’ям конкурсанта, назва твору.

–  Обов’язкові додатки до конкурсної роботи:

–  Фотографія конкурсанта (файл підписаний – прізвище та ім’я конкурсанта)

–  Коротке творче есе конкурсанта про себе об’ємом 70-100 слів. (Назва файлу «Есе. Прізвище та ім’я конкурсанта)

–  Анкета (Назва файлу «Анкета. Прізвище та ім’я конкурсанта

  1. Прізвище, ім’я.
  2. Вік (скільки повних років та дата народження Конкурсанта).
  3. Місто проживання та область/країну (для ВПО та біженців – рідне та теперішнього проживання).
  4. Електронна адреса.
  5. Телефон.
  6. Навчальний заклад або творче об’єднання, яке представляє автор.

 

ПІДСУМКИ ТА НАГОРОДЖЕННЯ.

Переможні місця в цьому Конкурсі не визначаються.

- Всі Конкурсанти отримають іменний Диплом учасника Конкурсу в електронному вигляді.

- За результатами Конкурсу всі роботи, які відповідають темі та будуть визнані Журі якісними, будуть розміщені на сторінках Проєкту в соціальних мережах. Їхні автори отримають можливість створення авторської сторінки-блогу на веб-платформі молодіжної творчості]]> https://uspikhusuperech.com.ua/]]>

- Автори щонайменше 40 конкурсних робіт, визнаних Журі кращими, стануть ФІНАЛІСТАМИ Конкурсу.

- Всі ФІНАЛІСТИ Конкурсу отримають іменний Диплом ФІНАЛІСТА Конкурсу в друкованому вигляді.

- Творчі роботи ФІНАЛІСТІВ будуть розміщені в мотиваційній книжці «Сильні духом IN-UA», яка вийде у друкованому форматі, як e-Book з текстовими та діджиталізованними аудіо й відео матеріалами, а також у вигляді аудіокниги.

- ФІНАЛІСТИ Конкурсу, чиї роботи будуть надруковані, отримають авторський друкований примірник книжки.

- ФІНАЛІСТИ Конкурсу отримають подарунки від організаторів (не пізніше 15 жовтня 2024 року).

- За підсумками Конкурсу буде проведено фестиваль «Сильні духом IN-UA» одночасно в онлайн та офлайн форматі, на якому учасники  презентуватимуть коло героїв творів, їхні історії долання труднощів.

- Автори найкращих робіт в кожній номінації (попередньо – 10 робіт) отримають гонорар*.

(*Під гонораром розуміється грошова винагорода для авторів літературних та художніх творів – 1000 грн., для авторів комп’ютерних презентацій – 500 грн. Під отриманням гонорару мається на увазі перерахування  суми у вигляді благодійної допомоги на банківську карту. Для дітей до 18 років – на рахунок дорослого-поручителя. Призовий грошовий фонд – 10 000,00 грн – благодійні кошти партнерів проєкту).

 

БАЖАЄМО УСПІХУ!

 

Детальна інформація на сайті конкурсу: ]]>https://uspikhusuperech.com.ua/]]>





Рейтинг: 
Средняя: 5 (1 оценка)