Ви тут:

СБУ повідомила про підозру ворожому поплічнику, який керував російськими катівнями на захопленій території Луганщини

13-07-2024
Категорія: 

]]>СБУ задокументувала злочинну діяльність колаборанта, який обслуговував окупаційний режим на чолі т.зв. «управления федеральной службы исполнения наказаний россии по лнр».]]>

Фігурантом є колишній луганський правоохоронець Олексій Череповський, який зрадив присязі і перейшов на бік російсько-терористичних НЗФ.

У 2014 році він брав участь у масових заворушеннях, захопленнях будівель державних установ, штурмі Луганського прикордонного загону. «Перевертень» воював проти сил АТО на сході України. Потім працював у структурах «мвд лнр».

У листопаді 2022 року адміністрація агресора довірила ексбойовику очолити т.зв. «УФСИН россии по лнр». Утім, далі злочинна «кар’єра» пішла під укіс – на початку 2024 р. його було звільнено.

За час його перебування на посаді головного тюремника у катівнях угруповання «лнр» було незаконно ув’язнено, піддано тортурам та знущанням сотні репресованих рашистами українських громадян.

СБУ повідомила йому про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораціна діяльність).

Санкція стаття передбачає до 15 років тюрми та конфіскацію майна. Зловмисник перебуває у загальнодержавному розшуку.

Досудове розслідування проводять співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

 

]]>3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк]]>

]]>https://www.facebook.com/ssu.sievierodonetsk/posts/pfbid0heh1eTZGzo4ZNDq...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет