Ви тут:

Фінансова допомога для розвитку та підтримки бізнесу

09-07-2024
Категорія: 

Комунальне підприємство «Сєвєродонецьке агентство інвестицій та розвитку» продовжує інформувати про проєкти фінансової допомоги для розвитку та підтримки бізнесу та подоланні наслідків війни.

 

Державна програма щодо створення або розвитку власної справи (єРобота)

Грантова програма «Власна Справа» від Міністерства економіки України – частина урядової програми «єРобота» та дієва підтримка мікро- та малого бізнесу. Програма надає можливість отримати гранти від 50 до 250 тис. грн на запуск або розвиток власної справи.

Уряд вдвічі збільшив граничну суму грантової допомоги на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа», яка є компонентом програми єРобота, для тих підприємців, які працюють у Харкові чи Харківській області. Відтепер вони можуть отримати допомогу від держави на розвиток бізнесу на суму до 500 тисяч грн. Таким чином Уряд стимулює розвиток економіки регіону, який потерпає від системних регулярних обстрілів.

Ще однією зміною, яку Уряд вніс до умов програми «Власна справа», стало те, що для отримання гранту менше ніж на 75 тисяч гривень фізособами, які ще не зареєструвалися як ФОП, тепер не обовʼязково створювати робоче місце. Відтак підприємці, які отримують гранти від держави, мають виконати  такі умови:

- від 50 000 грн до 75 000 грн – не обов'язково створювати робочі місця, така умова діє виключно для фізособ, які ще не зареєструвалися, як ФОП;

- від 75 000 грн до 150 000 грн – необхідно створити 1 робоче місце для фізособ, які ще не зареєструвалися, як ФОП;

- від 50 000  грн до 150 000 грн – необхідно створити 1 робоче місце, це умова для всіх;

- від 150 000 до 250 000 грн – необхідно створити 2 робочих місця для всіх.

Отримані  грантові кошти можна витратити на оренду, обладнання, меблі, програмне забезпечення, маркетинг та рекламу тощо.

Ознайомитись більш детально з умовами Програми, критеріями відбору учасників та подати онлайн-заявку для участі можна на сайті ]]>https://guide.diia.gov.ua/view/nadannia-mikrohrantu-na-stvorennia-abo-rozvytok-vlasnoho-biznesu-2e6ff820-fb28-4018-b4c3-2d2df3b3d538]]>

 

Грантова підтримка малого та середнього бізнесу до $5000

Допомога надається  підприємствам і підприємцям долати негативні наслідки війни та сприяємо збільшенню робочих місць.

Хто може отримати допомогу?

Приймаються заявки від підприємств і підприємців, розташованих у Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській та Запорізькій областях.

У пріоритеті підприємства та ФОПи, які відчули негативні наслідки війни та реалізують чи виробляють товари або надають послуги для покриття базових потреб населення.

 

Грант може піти на покриття різноманітних витрат:

  • придбання обладнання
  • оплата оренди приміщення
  • оплата лізингу обладнання
  • інші актуальні потреби бізнесу

Додатково до гранту програма передбачає до 5 годин бізнес-консультацій (бухгалтерський облік, маркетинг, юридична допомога тощо).

 

Умови участі:

  • Заповніть аплікаційну форму, що включає бізнес-план в довільній формі: ]]>https://bit.ly/3wQCQpo]]> (згори оберіть зручну для вас мову)
  • Необхідно працевлаштувати мінімум на 6 місяців принаймні одну особу, яка постраждала від війни.
  • У встановлені терміни вам потрібно надати звіт про те, як отримані кошти були використані на цілі, визначені програмою.

 

Ознайомитись більш детально з умовами Програми, критеріями відбору учасників можна на сайті ]]>https://granty.org.ua/grantova-pidtrymka-malogo-ta-serednogo-biznesu-vidkryvayemo-pryjom-zayavok.html]]>

 

Проєкт: "Мікрогранти для великих ідей: експорт"

Громадська спілка «Фонд підтримки реформ в Україні» за фінансової підтримки Ukraine-Moldova American Enterprise Fund розпочинає відбір учасників на проєкт «Мікрогранти для Великих ідей: експорт». Ініціатива має на меті сприяти експортному потенціалу 20 українських малих та середніх підприємств шляхом надання субгрантового фінансування до 5 000 доларів США для часткового покриття витрат на участь у виставках, торгових місіях, навчальних поїздках до країн ЄС, отримання консультацій з експорту тощо. До 50% витрат має покриватися за рахунок коштів підприємства.

Загальний бюджет проєкту – 100 000 доларів США.

 

Перелік прийнятних витрат:

  • Участь у міжнародних ярмарках, виставках, торгових місіях, навчальних поїздках до країн ЄС для підвищення обізнаності про експортні можливості, міжнародних конкурсах у країнах ЄС;
  • Покращення вебсторінки Вашого бізнесу;
  • Відвідування консультацій щодо експорту та навчання;
  • Отримання сертифікації на продукцію, яка може знадобитися для сприяння експортній діяльності;
  • Реєстрація та захист інтелектуальної власності.

 

Ключові критерії відбору мсп:

  • Підприємство є зареєстрованим суб'єктом господарювання відповідно до чинного законодавства України;
  • Компанія має до 250 працівників і річний дохід до $15 млн;
  • Кінцеві бенефіціарні власники компанії є громадянами України;
  • Компанія не розташована та не здійснює діяльність на тимчасово окупованих територіях України;
  • Компанія не працює в Російській Федерації та/або Білорусі;
  • Компанія не перебуває в процесі припинення чи банкрутства і не має податкових боргів.

Ознайомитись більш детально з умовами Програми, критеріями відбору учасників та подати онлайн-заявку для участі можна на сайті ]]>https://fsr.org.ua/news/start-proyektu-mikrogranty-dlya-velykyh-idey-eksport]]>

 

КП «Сєвєродонецьке агентство інвестицій та розвитку»





Рейтинг: 
Голосов пока нет