Ви тут:

Про ситуацію на Луганщині станом на ранок 05.07.2024

05-07-2024
Категорія: 

«Вже три доби поспіль наші Греківка, Макіївка та Невське – в епіцентрі ворожих атак. За добу тут відбулось 14 боєзіткнень. Захисники України відбили 13 спроб прорвати нашу оборону, ще один бій триває поблизу Невського.

У районі Стельмахівки російські війська чотири рази атакували наші позиції. Успіху не мали.

По Макіївці та Невському росіяни 18 разів били з артилерії, останнє тричі накривали вогнем з РСЗВ. 45 разів використовували БПЛА.

Життя у цих населених пунктах перетворилось на суцільне пекло. Навіть ті, хто попри небезпеку, категорично відмовлялись залишати свої господарства, не витримують.

Учора з Макіївки власним транспортом виїхало подружжя пенсійного віку, яке тепер буде мешкати у родичів на Харківщині. Також вдалося евакуювати до м.Слов’янська жінку 1964 р.н., Красноріченська СВА допоможе їй дістатися Полтави, де на неї вже чекають близькі. Сподіваюсь, що керівникам громади вдасться переконати й інших людей переміститись у безпечні регіони. Уся необхідна допомога їм буде надана», - повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Поки російські війська безуспішно штурмують наші позиції, у так званій «лнр» готуються до нашого контрнаступу: «головному управлінню мнс лнр» надане доручення визначити загальну потребу у захисних спорудах та інших об'єктах цивільної оборони. Крім того, «мнс лнр» доручено: створення, реконструкція та підтримання у стані постійної готовності до використання об'єктів цивільної оборони, що перебувають у власності «лнр». Відповідну «постанову» оприлюднив «уряд республіки».

Окупанти подовжили обмеження на перебування у лісах та в’їзд до них транспортних засобів, начебто з метою забезпечення особливого протипожежного режиму. Ввели штрафи: для фізичних осіб від 40 до 50 тисяч рублів, для юридичних – від 600 тисяч аж до мільйону рублів. Насправді ж, у лісополосах рашисти переховують військову техніку, тож людям туди не можна. Як завжди прикриваються турботою про цивільних.

Так само і з дорогами, які російські загарбники за понад два роки війни розбили військовою технікою, але видають проблеми з дорожнім покриттям за старі.

А потім знімають пропагандистські ролики про ремонт інфраструктури.

Цими днями Старобільщина здригнулась від жахливого злочину: з різницею у тиждень знов знайшли двох дівчат, жорстоко зґвалтованих, замучених і вбитих. Вбивцею виявився двічі судимий за групове зґвалтування російський військовий. Такі вони «асвабадітєлі»: кати та вбивці.

За кожний злочин, скоєний на нашій землі, окупанти будуть покарані.

 

За інф.: ]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid02ksm98pUwdEpFeL6Jdf4hCxjXoPe...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет