Ви тут:

Підсумки тижня підбив очільник Луганщини Артем Лисогор

29-06-2024
Категорія: 

Країна вчора відзначала визначне державотворче свято – День Конституції України. Кожну статтю Конституції ми прописуємо кров'ю наших захисників. Ми знову маємо щодня утверджувати суверенітет та територіальну цілісність нашої країни, а також право Українського народу бути вільним.

Під час урочистостей очільник Луганщини нагородив обласними відзнаками співробітників місцевих органів влади та прокуратури.

Однією з найважливіших подій стала зустріч із заступницею місії Посольства Республіки Австрія в Україні пані Анною-Марією Штайнер та з делегацією УВКБ ООН в Україні на чолі з пані Кароліною Ліндхольм Біллінг.

Обговорили питання особливості потреб ВПО з Луганщини, зокрема, у наданні будівельних матеріалів та генераторів.

Цей тиждень мав важливе геополітичне значення для України.

«Розпочато переговорний процес щодо вступу України до ЄС. Європейці визнають швидку динаміку ухвалення українською владою ключових реформ, необхідних для вступу до ЄС. У подальшому, з липня 2024 року Єврокомісія розпочне наступний етап скринінгу – двосторонні зустрічі, під час яких Україна представлятиме стан наближення національного законодавства до законодавства ЄС по кожному переговорному розділу», - зауважив Артем Лисогор.

Вищезазначені питання, глобальний саміт миру у Швейцарії та соціально-політичну ситуацію на окупованих росією територіях області він обговорив з британськими журналістами «Sunday Times».

Наша країна переживає найскладніший період від початку Незалежності. Військова агресія росії впливає на життя кожного українця, але не змінює спільного прагнення стати членом Європейського Союзу – його межі починатимуться з Луганщини.

Продовжуємо активно працювати у сфері соціальної підтримки наших земляків.

Так, 2 липня у Києві буде поновлено роботу хабу Нижньодуванської громади.

Наразі завершуються ремонт приміщення. Також минулого тижня у хабі Сєвєродонецької громади в Дніпрі наші ВПО отримали 255 продуктових наборів.

У Харкові засоби гігієни та постільну білизну надають луганчанам.

Триває перша зміна оздоровлення дітей пільгових категорій Гірської міської територіальної громади. 50 хлопців і дівчат протягом 21 доби відпочиватимуть у позаміському закладі «Едельвейс» на Івано-Франківщині.

Не припиняється робота громад з підтримки мобілізованих земляків. Так, грошову допомогу надано 13 військовослужбовцям Красноріченської громади.

Із місцевого бюджету їм виплачено 156 000 гривень. Тобто, кожен військовослужбовець отримав по 12 000 гривень.

 

]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid02gbxhWKWcH6YS8ppSuDhmpCU6pE5...]]>





Рейтинг: 
Голосов пока нет