Ви тут:

22 дитини з Луганщини загинули, 41 – отримала поранення внаслідок російської агресії

04-06-2024
Категорія: 

До Дня вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, долучилися до щорічної національної акції «Голоси дітей».

Із 24 лютого 2022 року до 4 червня 2024-го в Україні загинула 551 дитина, 1368 були поранені. Це дані Офісу Генерального прокурора.

Серед них 22 загиблі та 41 поранена дитина із Луганщини. Такі дані встановила Луганська обласна прокуратура, але, на жаль, вони не є остаточними. Через активні бойові дії i тимчасову окупацію наших населених пунктів неможливо дізнатися скільки маленьких безвинних луганчан вбили росіяни, скільки загинуло під час примусової депортації, скільки загине ще…

«Смерть наших дітей - це найбільше горе, яке принесли окупанти разом з війною. Вони забирають найдорожче – наше майбутнє. Скільки батьків більше ніколи не почують щирого сміху своєї малечі, не зустрінуть свою дитину після випускного вечора , не зможуть пишатися її досягненнями та підтримати під час невдач. Ці рани ніколи не загоються. Вони болять нам усім», - зазначив голова обласної державної – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

У пам’ять про кожного хлопчика та дівчинку розмістили на Алеї Захисників Луганщини у Дніпрі дзвіночки пам’яті. Вони – символ дитячих голосів, які більше ніколи не прозвучать.

До акції долучилися представники Сил оборони області, заступники голови облдержадміністрації, громадськість.

Вічна пам'ять!

 

 

]]>https://www.facebook.com/odalug/posts/pfbid0Ft8QmxPNSXBGLp8ewKiPZ6njvzBr...]]>

 

 





Рейтинг: 
Голосов пока нет