Ви тут:

За кожне знищене дитяче життя, за кожне дитяче поранення, за кожну дитячу сльозинку українська лють тільки збільшується і помста російським загарбникам та їх покарання будуть невідворотніми

04-06-2024
Категорія: 

Сьогодні, 4 червня, День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. 

У цей день проходить Всеукраїнська акція «Голоси дітей», яка започаткована у 2022 році Першою леді України Оленою Зеленською та присвячена пам'яті маленьких українців, чиє життя забрала війна росії проти України. Символом голосів вбитих рашистами маленьких українців є дзвіночки, які прикріпляються на дерева...

Починаючи з 2014 року, через військову агресію українські сім’ї та діти перебувають у постійній небезпеці, отримують травми, поранення i втрачають життя.

Із 24 лютого 2022 року до 4 червня 2024-го в Україні загинула 551 дитина, 1368 були поранені. Це дані Офісу Генерального прокурора.

Доля 2021 дитини невідома. Понад 19546 дітей депортовані чи примусово вивезені до росії.

На Луганщині загарбниками 41 дитину поранено, 22 - вбито.

Проте такі дані не є остаточними, оскільки неможливо отримати достовірну інформацію через активні бойові дії i тимчасову окупацію частини території України та Луганської області. 

Факти вбивств та поранень українських дітей, сексуального насилля над ними, їх депортації та примусового переміщення російською федерацією є свідченням геноциду українського народу через дітей та злочинів проти людяності.

За кожне знищене дитяче життя, за кожне дитяче поранення, за кожну дитячу сльозинку українська лють тільки збільшується і помста російським загарбникам та їх покарання будуть невідворотніми.

Не забудемо жодну жертву, не пробачимо ворогові, бережемо світлу пам’ять про кожну дитину, які загинули внаслідок збройної агресії рф проти України.

 

 

 

 





Рейтинг: 
Голосов пока нет