Ви тут:

Луганщина долучилась до Тижня Відкритого Уряду

30-05-2024
Категорія: 

30 травня в облдержадміністрації відбулося засідання «круглого столу» «Відкритість та ефективність: влада та громадськість» у рамках Тижня Відкритого Уряду. 

Його співорганізатором виступила громадська організація «Громадська ініціатива Луганщини» у рамках проекту «Залучення громадськості Сходу України до відновлення своїх громад», який підтримується міжнародним фондом «Відродження».

У заході взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, військових адміністрацій населених пунктів області та районних військових адміністрацій, громадськість. 

Також до заходу долучились представники Національного агентства України з питань державної служби.

На початку присутніх привітала Надія Калігаєва, керівник апарату облдержадміністрації. Вона підкреслила важливість взаємодії влади та громадськості у контексті деокупації області, забезпечення прозорості та підзвітності діяльності органів влади різних рівнів, посилення ролі громадськості у процесах місцевій демократії.

Учасники заходу обговорили ключові позиції комплексного дослідження викликів та бачення інституційного відновлення Луганської області після деокупації, представленого Олексієм Колесниковим, головою ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення». 

Зокрема, у фокусі уваги доповіді перебували кадрові та правові перспективи функціонування державної служби на деокупованій території Луганської області, особливості статусу співробітників військових адміністрацій населених пунктів області.

Тетяна Кіріллова, голова громадської організації «Громадська ініціатива Луганщини», розповіла про основні зміни до чинного законодавства у питаннях розширення народовладдя та місцевої демократії, які Верховна Рада України ухвалила у другому читанні на початку травня. Вони мають стати в нагоді під час здійснення повноважень місцевих військових адміністрацій, адже саме вони уповноважені на виконання функцій органів місцевого самоврядування.

На думку Анатолія Петрищева, начальника управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації облдержадміністрації, ці процедури дозволять значно покращити можливості громади у сфері контролю діяльності влади, зокрема, застосування механізму громадського оцінювання діяльності влади та оприлюднення публічної інформації.

 





Рейтинг: 
Голосов пока нет